15.4 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Veoma uspješan nastup KKRK "Drina - Zvornik - Divič" u Jajcu

Zvornik: Veoma uspješan nastup KKRK “Drina – Zvornik – Divič” u Jajcu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklog vikenda mlade nade Zvornika, odnosno kajakaši i kanuisti iz KKRK “Drina – Zvornik – Divić” sa svojim trenerom Mustafom Tuhčićem imali su veoma uspješan i zapažen nastup na regati otvorenog karaktera i kupu federalnih klubova “Jajce 2019.”

Na takmičenju u Jajcu, Zvornik je predstavljalo šest takmičara u različitim kategorijama i disciplinama.

Osvojeno je pet medalja u trkama na 500 metara. Sve ukupno osvojeno je sedmo mjesto na ovom takmičenju, što je odličan rezultat s obzirom na mali broj predstavnika iz Zvornika.

Razlog malog broja učesnika iz našeg kraja je u finansijama. Snazalimo se kako znamo i umijemo. Ipak, naša djeca, pored svih problema koje imamo, posebno oko odlazaka na ovakva takmičenja, gdje jedva kraj sa krajem skrpimo, u inat svima, ostvaruju odlične rezultate. Sada smo imali i djevojčicu koja je osvojila zlatnu medalju, osvojane su također i srebrene i bronzane medalje. Nadamo se da ćemo nastaviti ovim intezitetom, a svima koji iole pomažu rad ovog jedinog sporta na vodi, sa sjedištem na Diviču, uveliko zahvaljujem i nadam se uspješnoj saradnji i u budućnosti. Mojoj djeci i njihovim porodicama čestitam na ovakvim dobrim rezultatima i mnogim odricanjima i zalaganjima da bi postigl ovo što postižu – ističe za portal Podrinjemedia.ba predsjednik kluba i trener Mustafa Tuhčić.

Što se tiče pojedinačni rezultata iz Jajca je donešena i zlatna medalja. Nju je u kategoriji MK 1500 metara osvojila Amina Tuhčić.

 

Srebrene medalje u kategorji MK2 na 500 metara osvojile su Amina Tuhčić i Sejdić Amina.

Bronzane medalje u kategoriji kadeta MK2 500 metara osvojili su Salihović Muriz i Kapdižić Kerim.

I ostali predstavnici iz Zvornika osvajali su i 4 i 6 mjesta u drugim kategorijama i disciplinama, što je na kraju takmičenja uveliko doprinjelo boljim bodovima i većem ekipnom plasmanu na takmičenju.

I na kraju, svi oni koji žele pomoći ovaj klub, adresa je Divič i Mustafa Tuhčić. Kao i do sada više puta, portal Podrinjemedia.ba i TV “Podrinje” uveliko će medijski pratiti ovaj klub i saopštavati Vam sve ono što se radi i šta se planira raditi u ovom jedinom zvorničkom sportskom klubu na vodi.

/podrinjemedia.ba.

Najnovije vijesti