4.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Važno obavještenje za sve Bošnjake povratnike uz donji tok sliva rijeke...

Zvornik: Važno obavještenje za sve Bošnjake povratnike uz donji tok sliva rijeke Sapna

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon 27godina od Crnog (Bijelog) Potoka, gdje je 1. juna 1992. godine, odvedeno a zatim na najmonstruoznije načine pobijeno 668 Bošnjaka, za čijim kostima se i danas traga,u ovom mjestu (Bijeli Potok) obezbjeđena je parcela gdje se u narednom periodu planira izgraditi ŠEHIDSKO SPOMEN OBILJEŽJE.

Idejno rješenje

Prije nekoliko mjeseci, u onim najtežim danima za Bošnjake sa prostora Zvornika, tačnije 1. juna 2019. godine položen je i kamen temeljac gdje će se graditi obilježje.

U svrhu toga narednih dana Građevinski odbor planira obavit nekoliko sastanaka sa povratnicima, Bošnjacima sa prostora donjeg toka sliva rijeke Sapne.

U subotu, 31. augusta 2019. godine obavještavaju se stanovnici naselja Šetići da će u 12:00h biti održan sastanak u džamiji a u povodu nastavka izgradnje šehidskog spomen obilježja.

Također, istog dana, u subotu 31. augusta održat će se sastanak sa stanovnicima Klise i to nakon podne namaza odnosno od 13:00h.

U nedjelju, 1. septembra 2019. isti sastanak održat će se sa stanovnicima naselja Đulići u centralnoj džamiji istoimenog džemata. Početak sastanka nakon podne namaza, odnosno u 13:00h.

Nakon ikindije namaza, istog dana, dakle u nedjelju 1. septembra 2019. godine sastanak će se održati i u mektebu na Kučić Kuli. Početak oko 16h i 30 minuta.

Molimo Vas da ovu obavijest što više proširite, a također pozivaju se svi gore navedeni stanovnici naselja i svi ostali koji žele prisustvovati ovim sastanacima da se odazovu u što većem broju, posebno kada je u pitanju ovako važna tema.

/podrinjemedia.ba/

Najnovije vijesti