5.9 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeKajakaši sa Diviča osvojili šest medalja u Trebinju

Kajakaši sa Diviča osvojili šest medalja u Trebinju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Trebinju je proteklog vikenda, tačnije 1. septembra, održana Međunarodna regata i kup manjeg bh entiteta u kajaku i kanuu na mirnim vodama, na kojem su učestvovali i predstavnici KKRK “Drina – Zvornik – Divič”.

Zvornik su na takmičenju predstavljala samo tri takmičara, tačnije dvije takmičarke i jedan takmičar. Njih troje osvojilo je ukupno šest medalja.

U kategoriji mlađih kadetkinja K1 500 m Amina Tuhčić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, a u istoj utrci Sejdić Amina bila je četvrta.

U kajaku dvosjedu, u kategoriji mlađih kadetkinja MK2 500 m Amina Tuhčić i njezina kolegica Amina Sejdić, osvojile su drugo mjesto i srebrenu medalju.

Ove mlade takmičerke okušale su se i u kategoriji koja je iznad njihovog uzrasta i to u K1 500 m i ostvarile izvanredan rezultat: Amina Tuhčić treće mjesto i bronzu, a Amina Sejdić zauzela je četvrto mjesto.

Također, u istoj kategoriji u kajaku dvosjedu K2 500m ove dvije takmičarke zajedničkim snagama osvojile su treće mjesto i bronzanu medalju.

U kategoriji mlađih juniora K1 500 m Ačkanović Aziz zauzeo je četvrto mjesto i za dio sekunde izgubio u samom finišu utrke bronzanu medalju. Međutim u njegovoj kategoriji K1 500m osvojio je solidno šesto mjesto.

Za portal Podrinjemedia telefon se javio i trener KKRK “Drina – Zvornik – Divič” Mustafa Tuhčić koji nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom:

-Osvojili smo šest medalja, jednu zlatnu, dvije srebrene i tri bronzane. S obzirom na broj učesnika naše ekipe, prezadovoljan sam.  Išli smo samo sa tri takčmičara jer ostali su zbog školskih obaveza koje su pred njima, ostali kod kuća. Međutim ova tri takmičara pokazali su nevjerovatnu odvažnost i samouvjerenost, te kvalitetno predstavljali kako svoj klub, tako i svoj grad. Naravno da se manji broj učesnika odrazio na ekipni plasman naše ekipe, koja je zauzela šestu poziciju na tabeli, gledajući sveukupni rezultat regate. Zadovoljan sam i sretan, a pomalo i tužan jer ovom regatom u Trebinju završena su takmičenja za ovu godinu. Pred nama je da saberemo medalje pojedinaca iz kluba i da napravimo listu najuspješnjih. Oni će biti i nagrađeni – završne su riječi trenera Mustafe Tuhčića.

Sa regatom u Trebinju na mirnim vodama, završena su ovogodišnja takmičenja vezana za kajak u kanuu.

Portal podrinjemedia čestita treneru Mustafi Tuhčić i njegovoj ekipi na ovim zaista respektabilnim rezultatima, budući da znamo u kakvim teškim finansijskim problemima se nalaze, i kako teško kraj sa krajem sklapaju.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti