5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...03.09.

Podrinjski jutarnji defter…03.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jutro u Podrinju svježe, ali baš svježe. Naglo je opala temperatura. U Zvorniku, odakle ovo i pišemo jutros sitna kišica. Proteklu noć na momente jak vjetar.

Temperatura za danas oko 20 stepeni. Trenutne temperaturne vrijednosti: Vlasenica i Milići 15, Srebrenica 17, Janja i Zvornik 18 a najtopliji je Bratunac sa 19 stepeni.

Danas će biti više padavina u prvom dijelu dana, a popodne kiša samo ponegdje uz djelimično smanjenje oblačnosti.

U Zvorniku načelnik Stevanović obišao prvačiće i uručio poklone.

U Bratuncu održana prozivka i prvi trening košarkaškog kluba Bratunac za početak priprema za prvenstvo BiH u sezoni 2019/2020.  

U novoj školskoj godini u Srebrenici i Bratuncu ukupno 154 prvačića.

U Konjević Polju, tačnije u Novoj Kasabi započela instruktivna nastava za 128 djece. Oni se već šestu godinu bore za maternji (bosanski) jezik i nacionalnu grupu predmeta. Rade u okviru OŠ “Malta” Sarajevo.

U protekla 24h na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Zvornik dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Konjević Polju u kojoj je pričinjena materijalna šteta, i jedno teško krivično dijelo u Kozluku.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, javljaju da su imali dvije intervencije: gašenje požara na divljoj deponiji u Karakaju i gašenje požara na silosu u fabrici za preradu drveta u Čelopeku.

U porodilištima Zvornik i Bijeljina ukupno rođene 4 bebe, jedna u Zvorniku i tri u Bijeljini.

Kolovozi jutros polusuhi i prohodni. Na granicama zastoji do pola sata.

Što se tiče električne energije, danas na području Srednjeg Podrinja (Vlasenica, Zvornik i Bratunac) nema najavljenih planiranih isključenja.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti