13.7 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePredstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona uručili ruksake i školski pribor učenicima u Glogovoj...

Predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona uručili ruksake i školski pribor učenicima u Glogovoj i Voljavici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas su predstavnici Vlade Srednjobosanskog kantona u okviru posjete Bratuncu, Potočarima i Srebrenici posjetili i osnovne škole u Glogovoj i Voljavici na području opštine Bratunac, gdje su učenicima uručili ruksake sa školskim priborom.

Zajedno sa njima prisutni su bili i zamjenik načelnika opštine Bratunac Salih Dubičić, predsjednik SO Bratunac Ćazim Jusupović te predsjednik Udruženja RVI Bratunac Sabit Ahmetović.

Pored ove donacije Vlade Srednjobosanskog kantona, također su i predstavnici Vlada Kantona Sarajevo kao i Tuzlanskog kantona donirali školski pribor drugim školama na području Srednjeg Podrinja. Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo su ruksake i pribor donirali učenicima u Cerskoj, dok su predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona donirali ruksake sa školskim priborom za pet škola na ovom području.

Nakon što su uručeni ruksaci i školski pribor delegacije su posjetile memorijalne centre Veljaci i Potočari, obišli Srebrenicu, nakon čega je upriličen susret sa potpredsjednikom manjeg bh. entiteta Ramizom Salkićem te rukovodstvom opština Bratunac i Srebrenica.

podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti