16.5 C
Janja
Srijeda, 29.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeMilićiMilići: Zbog vrijeđanja i galame na policijske službenike, jedno lice lišeno slobode

Milići: Zbog vrijeđanja i galame na policijske službenike, jedno lice lišeno slobode

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Lišeno slobode lice zbog krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“

Policijski službenici Policijske stanice Milići, lišili su slobode lice inicijala D.M. iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, osumnjičeni se tereti da je 11.09.2019. godine, ispred prostorija Policijske stanice Milići, narušio javni red i mir galamom i vrijeđanjem policijskih službenika. Navedeno lice se oglušilo o zakonito naređenje policijskih službenika da prestane sa činjenjem nedozvoljenih radnji, prilikom čega je fizički napalo policijske službenike, nanijevši im tjelesne povrede.
Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Podsjećamo, Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti