10.4 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...12.09.

Podrinjski jutarnji defter…12.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Sunčano i prijatno jutro. Pored rijeke Drine na relaciji od Diviča prema Konjević Polju jutros ima i magle. Temperatura za danas oko 26 stepeni. U 7:30h zabilježene su sljedeće temperaturne vrijednosti: Janja, Vlasenica i Zvornik 14, Bratunac 15, Srebrenica 16, Milići 17 stepeni.

U protekla 24h na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirana su:

-dva krivična dijela i to po jedno u Zvorniku i Milićima,

-dva narušavanja javnog reda i mira u Milićima,

-nije bilo evidentiranih saobraćajnih nesreća.

U porodilštu Zvornik rođena jedna, u Bijeljini dvije bebe.

Putevi su jutros suhi i prohodni. Na granicama zastoji od 15 do 30 minuta.

Što se tiče električne energije danas na području Zvornika i Vlasenice zbog ranije planiranih radova, mnoga mjesta će biti bez struje, a u radnoj jedinici Bratunac za danas nema planiranih isključenja. Podatke oko isključenja potražite na portalu podrinjemedia.ba

Akcionarsko društvo “Komunalac” Bijeljina pozvalo je građane da vode računa o smanjivanju zagađenja u životnoj sredini radi budućih generacija i da nesavjesne građani prijave Odjeljenju komunalne policije.
 
U zvorničkim mjestima Đulići, Čelišmani i Lupe jučer izvršena reekshumacija i reasocijacija 11 žrtava zločina nad Bošnjacima iz perioda 1992. godine. Danas se nastavlja u mjestima Klisa, Šetići i Kučić Kula čime će ukupna cifra reekshumiranih i reasociranih osoba biti 46.
 
Dječiji vrtić „Naša radost“ iz Zvornika zajedno sa Gradskom upravom i ove godine organizuje pripremu djece pred polazak u školu, ne samo u objektima u gradu već i u svim mjesnim zajednicama gdje se formiraju grupe. Procenat djece koja se za školu pripremaju u ovim odjeljenjima je oko 90 odsto, a veliko je interesovanje i za cjelodnevni boravak u ovom vrtiću čiji su kapaciteti gotovo stoprocentno popunjeni.
 
U Bratuncu isporučena oprema kaja će služiti za proširenje mreže sistema za navodnjavanje.
 
U mjestu Kazani kod Srebrenice ekshumirane najmanje dvije žrtve iz proteklog rata. Detalje potražite na portalu.
 
U Srebrenici uskoro će započeti dugo najavljivana popravka liftova u stambenim zgradama.
 
U manjem bh entitetu pojeftinio autoplin. Za jedan litar istog morate izdvojiti 97 feninga. Ostali naftni derivati na istim cijenama.
 
Amel Tuka, bosanskohercegvački atletičar u Minsku na takmičenju između Evrope i SAD-a, donio Evropljanima dvije pobjede. Ponosan sam što sam u najboljem svijetlu predstavljao jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu.
 
U Americi, Franklin Parku, predgrađu Čikaga, svečano otvoren kulturni i islamski centar Sabah.
 
Ukoliko i Vi imate neku vijest, javite nam. Ako imate nešto da prodajete, kupujete, iznajmljujete ili potražujete, javite nam se jer imate mogućnost da Vaš oglas kroz naše rubrike mnogi i vide i čuju.
 
Svako dobro Bosno i Hercegovino.
 
 

Najnovije vijesti