16.5 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaSportFk Budućnost (Skelani)-Fk Jadar (Nova Kasaba) 0:4 (izvještaj)

Fk Budućnost (Skelani)-Fk Jadar (Nova Kasaba) 0:4 (izvještaj)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okviru trećeg kola Područne lige Birač, ekipa Jadra iz Nove Kasabe gostovala je u Skelanima.
 
Ekipa Jadra je nastupala u sastavu:Ćehajić Meldin, Korkutović Vahid, Džekić Semir, Hasanović Nail, Mustafić Mustafa, Mustafić Mersudin(od 46.min.Jašarević Eddi), Alić Izudin(od 69.min.Muratović Anel), Orlović Emir(od 65.min. Alić Emrah), Hadžić Mufid, Muratović Mirsad, Mustafić Osmo

Utakmica igrana na stadionu Jezero po sunčanom i sparnom vremenu, a teren je bio tvrd i težak za igru. Prije početka utakmice minutom šutnje je odata počast nedavno preminulom fudbaleru domaćih Milošević Aleksandru.

Borbeno i sadržajno poluvrijeme su odigrali današnji rivali s tim da je tim Jadra diktirao tempo. Iako je bilo pokušaja na obje strane postignut je samo jedan pogodak u 31.minutu kada je Izudin Alić sa centra terena uputio loptu između loše postavljene odbrane domaćih a istu prihvata Mufid Hadžić, ulazi u šesnaesterac, te pokraj nemoćnog golmana domaćih šalje loptu u mrežu.


Slična igra je bila i u drugom poluvremenu s tim da su momci iz Kasabe u periodu od 54. do 64. minute postigli još 3 gola i riješili pitanje pobjednika. U 54.minutu Nail Hasanović je sa svoje polovine terena uputio dugu loptu ka Mufidu Hadžiću koji je na vrijeme pobjegao odbrani domaćih, prihvatio loptu na ivici šesnaesterca i postigao svoj drugi gol. Tri minute kasnije Semir Džekić je sa lijeve strane protivničke polovine terena dobro centrirao u protivnički šesnaesterac a Mufid Hadžić je ponovo na pravom mjestu i postiže svoj treći pogodak. U 64.minutu je Mufid Hadžić sa centra terena uputio dugu loptu na lijevu stranu terena gdje je prihvata Emir Orlović oslobađa se svojih čuvara, ulazi u šesnaesterac te šalje loptu u mrežu za konačni rezultat . Do kraja utakmice bilo je još nekoliko šansi za ekipu Jadra, ali nisu iskorištene a sa druge strane najbolju šansu za domaće u situaciji 1 na 1 golman Meldin Ćehajić majstorski odbranio udarac domaćih i izbacio loptu u korner.
 
Iz gostujuće ekipe zahvaljuju se domaćinu na fer i korektnoj igri, a svojim momcima upućuju iskrene čestitke na zalaganosti i u konačnici na pobjedi. Također se zahvaljuju i bivšem prvotimcu Sadiku Hasanoviću koji je poslije meča počastio momke kafom i sokovima.
 
Nakon tri odigrana kola, ovako izgleda tabela:
 
 
 

Najnovije vijesti