10.4 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...16.09.

Podrinjski jutarnji defter…16.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Već prođe i pola mjeseca septembra. Kalendarski, ljeto nam je tu, i to samo još koji dan.

Međutim, meteorolozi najavljuju veoma prijatne i tople naredne dane.

No, krenimo polahko sa defterom. Kao što je i uobičajno ponedjeljkom, na početku malo ćemo se osvrnuti na neke sportske rezultate.

U Janji, fudbalski klub Podrinje u 6 kolu Prve lige manjeg bh entiteta je odmaralo, iz razloga što je ekipa Sloge iz Crnjelova istupila iz ovog takmičenja. U 7-om kolu igrat će protiv Tekstilca iz Dervente.

U Zvorniku, domaća Drina savladala ekipu Mladosti iz Rogatice rezultatom 7-0 u okviru Druge lige – Istok.

U Ugljeviku ekpa Gubera u okviru Regionalne lige Istok doživjela katastrofu rezultatom 10-1.

OFK Janja izgubila u Tabancima rezultatom 2-0.

Pravo čudo u prva tri kola pravi ekipa Jadra iz Nove Kasabe. Oni su u trećem kolu kao gosti savladali ekipu Budućnost iz Skelana rezultatom 3-0. Inače FK Jadar takmiči se u Područnoj ligi Birač. Trenutno iz tri utakmice imaju sve tri pobjede.

U okviru Premier lige Bosne i Hercegovine za žene, ekipa ŽFK “Drina” Zvornik kod kuće savladana je od ekipe Radnika Bumerang iz Bijeljine rezultatom 6-0.

Dok smo kod sporta da najavimo i protest navijača i simpatizera ekipe FK Guber iz Srebrenice. Grupa navijača FK Guber je pokrenula peticiju kojom se traži smjena Uprave i Skupštine FK Guber. Danas će navijači održati i sastanak sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem na temu stanja u FK Guber.

Također u Srebrenici od petka počela je proizvodnja dijelova za Aston Martin. Radi se o firmi Prevent Components, članica Prevent Grupacije koja je na ovaj način proširila saradnju sa poznatim svjetskim brendom premium vozila Aston Martin.

Humanitarna organizacija “Dirhem” iz Sanskog Mosta pokrenula je akciju za prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu školskog pribor za učenike iz Srebrenice pod nazivom „Spremni za školu 2019“ tokom mjeseca augusta. Prije nekoliko dana je podijeljen školski pribor kojim je obuhvaćeno 25 učenika.

Zvornik posjetio ministar zdravlja i socijalne politike Alen Šeranić, koji je u razgovoru sa gradonačelnikom grada Zvornika, Zoranom Stevanovićem upoznao se sa svim aktivnostima koje provodi i planira raditi u ovom gradu. Ministar Šeranić zadovoljan je stanjem u zvorničkom zdravstvu.

U Bratuncu danas se završava akcija sistematske deratizacije u cilju zaštite građana od prenosa zaraznih bolesti koje prenose glodari.

Idemo malo na servisne informacije….

U protekla 24h na području pod upravom Policijske stanice Zvornik zabilježeno je:

-dva krivična dijela – Kozluk i Bratunac,

-saobraćajna nesreća u Vlasenici. Naime, na lokalnom putu Vlasenica-Mišari, područje opštine Vlasenica, 15.09.2019. godine oko 17,15h dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali J.G. iz Vlasenice, koja je upravljala putničkim automobilom marke „VW Transporter” i B.D. iz Vlasenice, u svojstvu pješaka, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

-nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

U porodilištu u Zvorniku rođene dvije a u Bijeljini jedna beba.

Prema podacima iz „Elektro-Bijeljine“, na području RJ Zvornik danas će zbog izrade priključka bez električne energije biti trafostanica Široki put izlaz prema brdu od 10 do 14h i trafo stanica Divič 2 izlaz prema Diviču.

Na području RJ Bratunac sutra će biti planiranih isključenja na dalekovodu Fakovići i Petriča zbog rasjeke rastinja u periodu od 8.30 do 14h

Na području RJ Vlasenica neće biti planiranih isključenja.

Kolovozi jutros suhi i prohodni. Zabilježena je i magla. Također, naši čitaoci javljaju da je jutros bilo i malo odrona kamenja kod tunela od Diviča prema Konjević Polju. Na granicama, prvog radnog dana u sedmici, osim oko 15h ne bi trebalo biti dužih zadržavanja.

Temperatura za danas oko 28 stepeni. Pojedinačne temperaturne vrijednosti u 09h iznosile su: Vlasenica 16, Janja 17, Zvornik, Bratunac, Srebrenica i Milići 18.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

 

Najnovije vijesti