13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...17.09.

Podrinjski jutarnji defter…17.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Sunčano i veoma prijatno jutro na području Srednjeg Podrinja. Za danas temperatura oko 29 stepeni. Temperature u našim mjestima u 08h iznosile su: Vlasenica 13, Zvornik, Bratunac i Srebrenica 14, Janja i Milići 15. Tokom dana sunčano i toplo.

Poreska uprava manjeg bh entiteta poziva sve poreske obveznike poreza na nepokretnosti da izmire drugu ratu svoje obaveze po poreskom računu za 2019. godinu, kao i eventualno još uvijek neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina.

Peti internacionalni Viva film festival dokumentarnog i kratkog filma, započeo je jučer, odnosno 16-stog i trajat će do 19. septembra 2019. u Bijeljini i 12 drugih gradova Bosne i Hercegovine.
 
Danas počinje anketa koja će obuhvatiti 60.000 domaćinstava u BiH i koja će biti osnova za sva dalja anketna istraživanja koja rade agencije za statistiku u BiH. Podaci koji se dobiju ovom anketom biće temelj za istraživanja koja se odnose, između ostalog, i na ona o radnoj snazi, potrošnji domaćinstva, obrazovanju, zdravstvu, itd…
 
U Zvorniku, tačnije TŠC Karakaj u okviru priprema za početak školske 2019/2020 godine izvršio nabavku opreme za praktičnu nastavu i vežbe u strukama Mašinstvo i obrada metala i Elektrotehnika.
 
Od jučer u trgovinama Z-Marketi (Zvornik) možete pronaći organsko povrće iz zadruge “Agrofood” iz Konjević Polja. Tako na policama ovog marketa možete pronaći paradajz, papriku, patlidžan, buraniju, tikvu i mnogo toga više.
 
Javna rasprava u vezi usvajanja Strategije razvoja opštine Srebrenica za period 2018-2022. godine održana je jučer na dvije lokacije: u Skelanima i u samom gradu, odnosno u Skupštinskoj sali. Dokument strategije razvoja možete pročitati na oficijalnoj stranici opštine Srebrenica www.srebrenica.gov.ba
 
Hajmo malo na servisne informacije….
 
Na području Policijske uprave Zvornik od jučer evidentirano je:
-jedno krivično dijelo u Kozluku,
-jedna saobraćajna nesreća u Karakaju sa materijalnom štetom.
 
U porodilištu Zvornik od jučer nije bilo porođaja, dok su u Bijeljini rođene tri bebe.
 

Prema podacima iz „Elektro-Bijeljine“, na području RJ Zvornik danas će zbog godišnjeg planskog remonta od 09 do 17h biti naselja Gudura, Radonjići, Njiverice, Branjevo, Šepak, Bare, Lokanj, Donja Pilica, Gornja Pilica, Kula, Pilica i Ivanići. Zbog radova na rasjeci dalekovoda Drinjača II od 09 do 14h će biti naselja Drinjača, Sopotnik, Zelinje, Paljevići, Luke, Liješanj i Kosjerevo.

Na području RJ Bratunac sutra će biti planiranih isključenja na dalekovodu Fakovići i Petriča zbog rasjeke rastinja u periodu od 8.30 do 14h, a bez struje biće naselja Ćosići, Božići, Pribojevići i Gođevići.

Na području RJ Vlasenica dana je uredno snabdjevanje električnom energijom.

Putevi na području Srednjeg Podrinja jutros su suhi i prohodni. U kotlini rijeke Drine zabilježena je i manja magla. Mogući, kao i uvijek, odroni kamenja i zemlje, posebno na dionici od Diviča do Konjević Polja.

Na granicama iz BIHAMK-a javljaju da su zadržavanja za putničke automobile oko 15-tak minuta a nešto duža za teretna vozila.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

 

Najnovije vijesti