12.6 C
Janja
Nedjelja, 21.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZapočela rehabilitacija puta Drinjača - Vlasenica u vrijednosti 9,5 miliona KM

Započela rehabilitacija puta Drinjača – Vlasenica u vrijednosti 9,5 miliona KM

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić zvanično je danas uveo preduzeće -Zvornikputevi- u radove na rehabilitaciji magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, što je posao od 9,5 miliona KM.

Nešić je novinarima izjavio da je riječ o rehabilitaciji magistralnog puta M-19, konkretno dionice Drinjača-Milići-Vlasenica u dužini od 31.758 metara.

Ističući da je rok završetak posla 24 mjeseca, Nešić je rekao da će dinamiku radova određivati uslovi rada, odnosno vremenske prilike, kao i mogućnost samog izvođača preduzeća -Zvornikputevi-.

– Ovo je dio projekta rehabilitacije magistralnog puta od Zvornika do Istočnog Sarajeva – rekao je Nešić i naglasio da će radovi, vjerovatno, biti nastavljeni u narednoj godini od Vlasenice preko Han Pijeska do Podromanije.

On je napomenio da je planirano da se uvrsti i izgradnja treće usponske trake, i to od Milića, preko Romanije do raskršća Istočno Sarajevo-Pale-Jahorina.

– Završetkom ovih radova, istok Republike Srpske dobio bi revitalizovanu putnu mrežu, čime bi saobraćaj bio bezbjedniji i brži – naglasio je Nešić.

Direktor preduzeća Zvornikputevi Jelenko Vasić rekao je da je angažovan dio mehanizacije ovog preduzeća na rehabilitaciji magistranog puta od Drinjače do Vlasenice.

-Zvornikputevi su kadrovski i tehnički osposobljeni za ove radove, čiji je rok izgradnje 24 mjeseca – rekao je Vasić i izrazio očekivanja da će radovi, predviđeni ovim projektom, biti završeni i prije roka.

/Srna/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti