18.1 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...26.09.

Podrinjski jutarnji defter…26.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklu noć Podrinje je osvježila baš prava kiša. Jutro oblačno i maglovito. Vidljivost uveliko umanjena.

U Zvorniku danas “Narodna biblioteka” obilježava Evropski dan jezika. Iz tog razloga danas sa učenicima IV razreda biće organizovana radionica na temu višejezičnosti.

Zvornički graničari lišili slobode dva bjegunca i jednog kradljivca.

U Šepku održan Drugi međunarodni fudbalski “Jung bojs kup Zvornik” gdje se okupilo preko 700 dječaka i djevojčica uzrasta od 2007. do 2012. Ukupno učešće uzelo je 64 ekipe iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

U Zvorniku će u petak biti održani treći „Drinski književni susreti“ u organizaciji „ASoglas“ izdavaštva, gdje će prisustvovati više od 40 autrao iz BiH i regije. 

Svečanom sjednicom Skupštine opštine Bratunac i dodjelom nagrada za istaknute pojedince i kolektive obilježen je 25. septembar – Dan opštine Bratunac. Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović čestitao je građanima Dan opštine i rekao da se ovaj dan obilježava još od 1927. godine od kada je zvanično ovo mjesto i dobilo naziv.

Jučer je u Bratuncu po drugi put upriličena manifestacija „Bratunački dan porodice“ gdje se okupilo više stotina ljudi na gradskom trgu. U organizaciji Pokreta Snaga naroda Bratunac i uz podršku i pomoć Doma kulture Bratunac, građana i lokalnih preduzeća održana još jedna šetnja sa ciljem promocije porodice.

U Bratuncu jučer održana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi. U istoj prikupljeno je preko 50 doza krvi.

U Srebrenici: Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je u blizini puta Perućac – Mitrovac pronađeno tijelo ženske osobe za koju se sumnja da je nestala Kineskinja Zhu Xinyue (22).

Tijelo djevojke pronađeno je obješeno o jedno drvo. Nezvanične informacije govore da je riječ o kineskoj državljanki Zhu Xinyue, čiji nestanak je bio prijavljen i kojoj se svaki trag gubi u Bajinoj Bašti. Istraga je u toku.

Predsjednika Kulturno-umjetničkog društva „Vaso Jovanović“ Srebrenica, Nermin Alivuković poziva sve zainteresovane za upis i članstvo u ovo kulturno – umjetničko društvo koje ove godine oblježava 73 godine postojanja.

Dom zdravlja Vlasenica povodom obilježavanja Svjetskog dana srca u cilju praćenja kardiovaskularnih bolesti organizuje besplatno mjerenje faktora rizika i upoznavanje sa preventivnim aktivnostima, dana 29.09.2019 u periodu od 10-12 sati na platou ispred kino sale Doma kulture u Vlasenici.

Malo servisnih informacija…

Danas meteorolozi najavljuju oblačno i kišovito vrijeme, posebno u poslijepodnevnim satima.

Jutarnja temperatura iznosila je oko 15 stepeni, a u toku dana oko 18 stepeni.

Pojedinačne temperaturne vrijednosti vazduha u 08:00h: Vlasenica 14, Janja, Zvornik i Srebrenica 16, Bratunac i Milići 17.

Na području Policijske uprave Zvornik u protekla 24h evidentirano je:

-jedno krivično dijelo u Šekovićima,

-dva narušavanja javnog reda i mira – u Milićima i Bratuncu,

-jedna saobraćajna nesreća u Vlasenici.

U protekla 24h u Zvorniku rođena jedna a u Bijeljini šest beba. Čestitamo

Putevi mokri i klizavi. Izražena magla i smanjena vidljivost. Vozače molimo na oprez, posebno u blizinama škola i drugih ustanova sa odgojno – obrazovnim procesom djece.

Prema podacima iz „Elektro-Bijeljine“, na području RJ Zvornik danas će biti izvedeni radovi na trafostanice „Čelopek IV“, te će potrošači na izlazu prema brdu biti bez struje od  9 do 14h.

Električne energije zbog sanacije niskonaponske mreže, sutra neće imati korisnici trafostanice „Đevanje“, izlaz prema jezeru, u periodu od 9 do 14h, a od 9 do 11h korisnici trafostanice „Trnovica“, izlaz prema Pajićima.

Na području RJ Bratunac danas će biti izvedni radovi u opštini Srebrenica, na trafostanici „Zeleni Jadar“, te će u periodu od 09 do 16h bez struje biti kupci koji se napajaju sa DV 10 kV Osmače, Klotijevac, Ljubisavići i Srebrenica-kamen.

Na području RJ Vlasenica danas neće biti planiranih isključenja električne energije.

Iz BIHAMK-a javljaju da na granicama nema dužih zadržavanja.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

 

 

Najnovije vijesti