10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...27.09.

Podrinjski jutarnji defter…27.09.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Petak. Vikend pred nama. Nadamo se da će biti lijep i topao kao što je jutros u Podrinju. Naime, osvanulo je predivno sunčano jutro uz temperature oko 13 stepeni. Za danas najavljuje se lijepo i toplije vrijeme, uz malu umjerenu oblačnost. Temperature za danas oko 24 stepena.

Pojedinačne temperaturne vrijednosti vazduha u 09:00h: Vlasenica 13, Srebrenica 14, Zvornik, Bratunac i Milići 15, Janja 16 stepeni.

U Zvorniku i Janji, u osnovnim školama obilježen Evropski dan jezika.

U Bijeljini na relaciji prema Ugljeviku u filmskoj potjeri policije za krijumčarenjem migranata, prevrnulo se vozilo u bijegu, a prilikom toga povrijeđeno osam osoba.

U Srebrenici održana redovna 18-ta Skupština opštine. Odbornici usvojili plan strategije razvoja za period 2018 – 2022. Ista je zbog dužine trajanja, posebno oko pitanja lokacije azila za pse lutalice, prekinuta i biće nastavljena za sedam dana.

Kung fu Ving Tsun klub “Srebrenica” u nedjelju 29.09.2019.godine će učestvovati na Međunarodnom Kung fu WuShu turniru u mjestu Strumica, Sjeverna Makedonija. Na ovom turniru klub iz Srebrenice će nastupiti sa 12 takmičara.

Danas u Bratuncu u Domu kulture otvaranje naučne konferencije “500 godina tekije Hamza dede Orlovića 1519 – 2019.” Početak konferencije zakazan je za 14:15h.

U Bratuncu jučer započelo i rušenje stare zgrade Opštine. Novu zgradu Opštine sufansirat će Republika Srbija sa oko pola miliona eura, a tačno koliko će trajati izgradnja, niko sa sigurnošću ne može reći.

Malo servisnih informacija….

Na području PU Zvornik u protekla 24h zabilježeno je:

-krivično dijelo u Šekovićima,

-dvije saobraćajne nesreće u Vlasenici i Zvorniku

U Šekovićima jedno lice lišeno slobode zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Sa porodilišta iz Zvornika javljaju da je u protekla 24hh rođena jedna beba dok u Bijeljini nema porođaja.

Kolovozi jutros suhi i prohodni. Zabilježena je u kotlinima rijeka i gušća magla. Na granicama zastoji od 15 do 30 minuta.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

Najnovije vijesti