10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePogledajte kako Zvorničanin Ramiz Lupić osvaja zlatnu medalju na Međunarodnom turniru borilačkih...

Pogledajte kako Zvorničanin Ramiz Lupić osvaja zlatnu medalju na Međunarodnom turniru borilačkih sportova

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od šeste godine počeo se baviti sportom.  Rođen 1997. godine. Mladić koji je smisao života našao, vjerujemo svima poznatoj, staroj latinskoj poslovici: „u zdravom tijelu, zdrav duh“.

Naime, u subotu, 21.9.2019 godine u Tuzli održan je prvi “BiH National Pro 2019”, pod organizacijom AJP Toura. AJP Tour je dio UAEJJF organizacije (United Arab Emirates Jiu Jitsu Federation) te predstavlja drugu najjaču svjetsku organizaciju kada je Brazilska jiu jitsa kao sport u pitanju. Ovo je bio prvi i ujedno najveći turnir Brazilske Jiu Jitse u Bosni i Hercegovini do sada.

Domaćin ovoj svjetskoj organizaciji bio je Icon Jiu Jitsu Team-a Tuzla, a isti je održan u sporstskoj dvorani Mejdan. Učešće je uzelo 130 takmičara iz regije i svijeta: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Portugala, Njemačke, Poljske, Rumunije i drugih država.

S ponosom možemo reći da je na ovom Međunarodnom turniru nastupao i naš Zvorničanin, rodom iz Lupa (Kučić Kula).

On je Ramiz Lupić. Od svoje 6-te godine aktivno se bavi sportom.  Ljubav prema fudbalu odvela ga je na zelene terene.  Nastupi  za više ekipa govori da je u ovom sportu bio veoma uspješan. Svoje fudbalske dane započeo je u FK „Drina“ Zvornik, zatim je igrao za Želju iz Sarajeva, i na kraju za tuzlansku Slobodu. 

Međutim, kako je život pun iznenađenja, a i sam Ramiz ističe, uputio ga je na jednu sasvim drugu stranu.  Slučajni susret prije nepunih šest mjeseci sa sadašnjim trenerom Mirzom Karač, osnivačem Icon Jiu Jitsu Akademije u Tuzli, odveo ga je u nove sportske vode, tačnije u borilačke sportove. Riječ je o borilačkij vještini, ličnog obrambenog sistema i borbenog sporta pod nazivom Jiu Jitsu.

Već šest mjeseci aktivno treniram u ICON Jiu Jitsu Team-a Tuzla i osjećam se dobro. Trenutno sam u Tuzli i pripremam se za novi turnir naredne sedmice u Osijeku.  Do sada sam, u ovih šest mjeseci nastupao na nekoliko turnira. U Beogradu sam osvojio treće mjesto, odnosno bronzanu medalju,  a nešto kasnije ovdje  u Tuzli osvojio sam srebro. To me je motivisalo da još više radim i pripremim se za protekli Međunarodni turnir.

-Na istom sam u Mejdanu, krunisao  svoj rad i to zlatnom medaljom. Zlato sam osvojio u kategoriji 83 kilograma – bijeli pojas. Presretan sam jer ovo je rezultat rada i mene i moje ekipe, posebno trenera koji nesebično daje sve od sebe da budemo što bolji.  Naredne sedmice, kao što sam rekao, idemo u Osijek i tu očekujem dobar rezultat. Zahvaljujem se svojim timskim kolegama, treneru i svima koji su na bilo koji način mi pomogli do sada u životu, a posebno svojoj porodici koja je neizmjerno uvijek uz mene  – u kraćoj izjavi za portal podrinjemedia.ba istakao  je Lupić.

Trenutak osvajanja ZLATNE MEDALJE:

Pored sporta,  saznajemo da je Ramiz Lupić  uspješan i u drugim sferama života. Naime, prošle sedmice je završio i Međunarodno pravo u Tuzli, a ujedno je upisao i IT Academy u Sarajevu, čime je još jednom pokazao da kada se želi i hoće, uz naravno malo sreće, sve se može postići.

FOTO:

Uskoro Lupića očekujemo i u Zvorniku, a time i u programu Vaše televizije Podrinje.

Organizatoru, učesnicima i svima koji su doprinjeli uspješnoj realizaciji turnira ovakvog svjetskog ranga u Tuzli, upućujemo čestitke, a Ramizu Lupiću i njegovim kolegama puno sreće i veliki broj osvojenih medalja na nastupu u Osijeku.

Ipak glavni cilj, pored sportog rezultata, ovog sporta i turnira je dizanje svijest o sportskoj kulturi i animiranje mladih ljudi da se što više bave sportom!

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti