19.3 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaMIZ Janja : Donacije sa vakufskih parcela(Video prilog)

MIZ Janja : Donacije sa vakufskih parcela(Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovih dana značaj i smisao postojanja vakufa u Podinju se između ostalog ogleda u ovogodišnjim donacijama za Behram-begovu medresu u Tuzli, i MFS-EMAUS  prihvatnom centru za nezbrinute osobe u Dujama kod Gračanice.

Naime, Medžlis islamske zajednice Janja je za ovu sezonu posijao na vakufskim parcelama 40 dunuma krompira ,20 dunuma kukuruza i oko 20 dunuma pšenice. Ove i sve druge aktivnosti u okviru poljoprivrede, MIZ Janja preduzima u skladu sa projektom unapređenja vakufske imovine, koja je pokrenuta još 2014.godine kada su za te namjene nabavljena dva traktora i druga neophodna oprema.

Projekat unapređenja vakufske imovine, koji posebno pomažu Rijaset IZ u BiH i Vakufska direkcija, se realizuje u saradnji na polju struke i logistike sa Poljoprivrednom zadrugom „Agrofarmer“iz Janje. Na ovaj način je zagarantovan uspjeh na kraju svakog proizvodnog procesa i time opravdan projekat.

Donaciju MIZ Janja od 3 tone krompira i 1 tonu brašina za Behram-begovu medresu u Tuzli i 5 tona krompira i 1 tonu brašina  za MFS-EMAUS  u Gračanici ispred MIZ Janja uručili su u ponedeljak 30.09.2019.godine predsjednik IO MIZ Janja Husejn Camić, glavni imam hafiz Omer-ef. Camić i koordinator za društvenu brigu Kemal ef. Gutić.

Tekst pisao : Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti