10.4 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPODRINJEMEDIA najavljuje prvi film u vlastitoj produkciji „Ubijeni prirodnom smrću“(Video prilog)

PODRINJEMEDIA najavljuje prvi film u vlastitoj produkciji „Ubijeni prirodnom smrću“(Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

O ratnim nevoljama Bošnjaka Bijeljine i Janje tokom devedesetih se proteklih godina dosta pisalo, ali do sada nije urađen ni jedan sveobuhvatan dokumentarni film na tu temu. Vlasnik „Podrinjemedia“ i ujedno glavni i odgovorni urednik televizije „Podrinje“ odlučio da film „Ubijeni prirodnom smrću“ bude dokumentarni  prvenac u produkciji ove mlade medijske kuće. Na ostvarivanju ovog važnog poduhvata kako za televiziju „Podrinje“tako i za bosanskohercegovačko društvo uopšte, radit će poznati umjetnik, režiser, novinar i pisac Avdo Huseinović. Autor raspolaže sa brojnim svjedočenjima žrtava rata, te relevantnom dokumentacijom, kako tribunala u Hagu, tako i ostalih relevantnih pravnih i drugih institucija.

Očekuje se da će se na filmu raditi oko deset mjeseci, te da će premijera istog ugledati svjetlost dana tokom jula mjeseca iduće godine.

U video prilogu možete pogledati dio emisije “Sedmična hronika Podrinja”, gdje je gostovao autor Avdo Huseinović i vlasnik produkcije PODRINJEMEDIA Vahidin Mulamustafić, a koji se odnosi na pojedinosti vezane za dokumentarni film.

Tekst pisao: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti