14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeFK Jadar (Nova Kasaba) - FK Branjevo 2:0 (izvještaj)

FK Jadar (Nova Kasaba) – FK Branjevo 2:0 (izvještaj)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okviru šestog kola Područne lige Birač, na stadionu Pusto Polje u Novoj Kasabi, ekipa Jadar savladala je goste iz Branjeva rezultatom 2 – 0.

Strijelci za ekipu Jadra bili su: Mufid Hadžić i Hariz Musić

Za FK Jadar jučer su nastupali: Ćehajić Meldin,Džekić Semir,Muškić Šemsudin,Mustafić Mustafa, Dimitrić Njegoš,Mustafić Mersudin(od 80.min.Jašarević Eddi),Alić Emrah(od 55.min.Selimović Hasan),Mustafić Osmo,Hadžić Mufid,Muratović Mirsad,Alić Izudin(od 70.min.Musić Hariz).

Utakmica je kasnila 15-tak minuta jer delegat utakmice Jovanović Nenad iz Milića, primjetio je nekoliko zastava sa ljiljanima kod publike i sve dok nisu sklonili te zastave nije dao zeleno svijetlo da utakmica može početi.

Iz Uprave FK Jadar razočarani su ovim postpukom delegata jer navode: Delegat je naredio da gledaoci sa zastavama ljiljana moraju ih skloniti po izgovoru da nije dozvoljena, dok su s druge strane gostujući navijači imali nekoliko zastava srpskih trobojki i zastavu sa ocilima na kojoj je bio natpis Branjevo.Predstavnici oba kluba nisu imali ništa protiv tih zastava jer te iste zastave koriste navijači klubova..Do sada smo igrali na mnogim stadionima gdje su bile prisutne zastave koje nisu zvanićne zastave RS-a počevši od zastava Republike Srbije ,stranačkih zastava SDS-a i dr. ali nije bilo problema i niko od delegata nije tražio njihovo uklanjanje jer nisu zvanične po propozicijama takmičenja.

Što se tiče same utakmice: Jadar je bolje otvorio utakmicu i već u 3.minuti nakon ubacivanja iz kornera Mirsad Muratović je udarcem glavom pogodio stativu.I u nastavku igre momci iz Kasabbe su propustili nekoliko dobrih šansi prije svih:Mufid Hadžić,Osmo Mustafić,Izudin Alić,Njegoš Dimitrić a najbolju je imao Emrah Alić ali je njegov udarac golman gostiju uz pomoć prečke izbacio u korner. Gosti su uglavnom pokušavali iz kontranapada da ugroze mrežu Jadra.
I u nastavku utakmice bolja igra ekipe Jadra i propuštene dobre šanse Mufida Hadžića i Osme Mustafića. Međutim ovaj dvojac zaslužan je za prvi pogodak tako što je Mustafić lijepo probio po lijevoj strani protivnika,ušao u šesnaesterac i iskosa šutirao na prvu stativu,golman gostiju uspijeva da odbije loptu ali samo do Hadžića koji je šalje u mrežu .

Potom je bilo još nekoliko dobrih prilika najprije je Hariz Musić pogodio stativu a udarac Edija Jašarevića golman gostiju je uspio izbaciti u korner.

Konačno u 87.minuti otpor gostiju je slomlje kada je nakon dobrog prodora po desnoj strani Hasan Selimović ubacio u šesnaesterac gosti su izblokirali nekoliko pokušaja naših igrača ali se na kraju lopta odbila do Hariza Musića koji ne griješi i pogađa nebranjeni dio mreže.

Ekipa FK Jadar nakon šest odigranih utakmica dijeli prvo mjesto sa Lokanjom sa 13 bodova.

Narednu utakmicu momci iz Nove Kasabe igraju protiv ekipe Birač iz Dervente.

Najnovije vijesti