13.7 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnosti(VIDEO) Pogledajte današnje spašavanje migranata iz hladne rijeke Drine

(VIDEO) Pogledajte današnje spašavanje migranata iz hladne rijeke Drine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Da li Bosnu i Hercegovini očekuje veliki talas i priliv migranata, vrijeme će pokazati. Sad za sada oni su tu i situacija je poprilično čudna. Neki slobodno hodaju, neke hapse i privode, neki se šetaju gradom, a neki slobodno sjede kraj graničnog prijelaza.

U Bosnu i Hercegovinu uglavnom dolaze iz Srbije, a mi smo im samo tranzitna zona za dalje. Međutim, mnogi nakon brojnih neuspjelih pokušaja da pređu u Hrvatsku, vraćaju se nazad za Srbiju, a onda ko zna kud sve?

U našu domovinu prebacuju se kako znaju i umiju. Mi, koji smo konstantno tu kraj Drine, često smo, posebno u toku ljeta imali priliku vidjeti kako preko rijeke Drine ulaze u Bosnu, ali nažalost, mnogi od njih ne znaju ni plivati a kamoli da znaju prave opasnosti ove rijeke. Učini im se da je plitka i da bi mogli bez problema preći, ali onda Drina pokazuje svoje prave “zube”, a bilo je i slučajeva da se prilikom istog i utope.

Na svu sreću današnji prelazak preko zaista hladne Drine imao je sretan epilog. Dvojica migranata su probala da iz Srbije pređu u Bosnu, ali negdje na sredini rijeke, vodena struja je bila prekaja pa su “zaglavili” ni tamo ni ovamo. Pored toga, temperatura vazduha je jutros bila ispod 10 stepeni, a tek možemo nagađati koliko je bila hladna voda. Ipak, epilog ovog događaja imao je sretan završetak. Naime, intervencijom lokalnih ribara i  policije iz Srbije, spašeni su.

Više o svemu u video prilogu…



 

/podrinjemedia.ba

Veliko hvala prijatelju portala Podrinjemedia.ba I. S. na dostavljenom snimku.

Najnovije vijesti