13.1 C
Janja
Utorak, 30.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeFudbal: FK Pecka (Roćević) - FK Jadar (N. Kasaba) 3-1 (izvještaj)

Fudbal: FK Pecka (Roćević) – FK Jadar (N. Kasaba) 3-1 (izvještaj)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okviru 8 kola Područne lige Birač, fudbaleri Jadra izgubili su u Roćeviću rezultatom 3-1. Možemo slobodno reći da rezultat nije realan omjer snaga na terenu, posebno kada znamo da za ekipu Jadra nisu nastupala osmorica standardnih igrača.

Za Jadar su nastupali: Mehmedović Emrah,Džekić Semir (od 82.min.Avdić Mevludin), Hasanović Nail, Mustafić Mustafa, Musić Hariz, Mustafić Mersudin, Selimović Hasan(od 75.min.Alić Emrah), Alić Izudin (od 75.min.Musić Hasmir), Dimitrić Njegoš, Mustafić Osmo, Omerović Muhamed.

Utakmicu su bolje otvorili momci iz Kasabe i već u 2.minuti Hasan Selimović je dobro probio po desnoj strani, ušao iskosa u šesnaesterac i dobro pucao po golu ali je golman domaćih izbacio loptu u korner. Izveli su momci Jadra tri uzastopna kornera ali su se domaći uspjeli odbraniti.

U 11.minuti domaći igrači postižu i prvi pogodak nakon jedne dubinske lopte i loše postavljene odbrane fudbalera Jadra, jedan njihov igrač izlazi sam pred golmana Mehmedovića i pogađa mrežu. Iz slične situacije u 27 minuti domaći postižu i drugi pogodak. Do kraja poluvremena bilo je pokušaja obje ekipe ali se rezultat nije mijenjao.

U drugo poluvrijeme fudbaleri Jadra su ušli agilnije i diktirali su tempo igre, dok su se domaći organizovano branili i prijetili iz kontranapada.

Hasan Selimović i Njegoš Dimitrić su uspjeli zatresti i mrežu protivnika ali je pomoćni sudija Marko Taborin iz Zvornika, u oba slučaja signalizirao ofsajd poziciju. Dobar pokušaj je imao i Muhamed Omerović ali je njegov udarac zamalo završio iznad prečke.

U 80 minuti momci iz Kasabe su postigli i pogodak kada je Hariz Musić izveo slobodan udarac sa centra terena, Mersudin Mustafić je proslijedio loptu do Njegoša Dimitrića koji šalje loptu u mrežu. U sljedećem minutu domaći koriste nesporazum zadnje linije gostiju i postižu i treći pogodak.

Do kraja utakmice  fudbaleri Jadra su pokušali da izjednače rezultat ali ih je poremetio crveni karton Mustafe Mustafića tako da nije bilo promjena.
Nadamo se da će povrijeđeni fudbaleri Jadra oporaviti se do narednog vikenda i nastaviti za odličnim, kao i do sada, igramo i rezultatima.

Trenutno zauzimaju 4 poziciju sa 14 bodova.

Najnovije vijesti