18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaJoš jedna zlatna medalja i priznanje za najmlađe polaznike EMANET IT AKADEMIJE

Još jedna zlatna medalja i priznanje za najmlađe polaznike EMANET IT AKADEMIJE

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Šest mjeseci nakon prvog priznanja i osvojene zlatne medalje na INOST-u 2019 u Banja Luci, polaznici EMANET IT ACADEMY su ponovo zasijali zlatom. Naime, mladi inovatori iz Janje su na internacionalnom takmičenju „Tesla Fest“ u Novom Sadu osvojili prvo mjesto i zlatnu medalju sa likom Nikole Tesle.

Pobjednička ekipa mladih inovatora sa regionalnog takmičenja INOST Banja Luka 2019. je bila pojačana sa novim članovima. Ovog puta uz Ajlu Arnautović, Belmu Hrustanbegović i Mahira Baćevca, na takmičenju su svoje sposobnosti pokazali i Mirza Durgutović, Said Delić i Armin Konaković.

Eksponat koji je bio izložen na takmičenju poznat je kao „Pametni automobil“, a naziv eksponata je „TREVOR“.

Prema riječima mentora i saradnika „EMANET IT ACADEMY“ Omera Salkanovića za sledeća takmičenja mladi inovatori će pripremati novi eksponat u sklopu novog projekta, ali i raditi na unapređenju mogućnosti i funkcionalnosti vozila „TREVOR“ koji je u dva navrata odnio najveća priznanja na takmičenju.

Omer je takođe istakao da je prestižno takmičenje u Moskvi pomjereno za 22 mart 2020 godine.

Pobjedničku ekipu mladih inovatora dočekao je u prostorijama EMANET IT ACADEMY suosnivač Vahidin Mulamustafić i sa njima podjelio prve impresije. O pojedinostima sa tog susreta pogledajte u sledećem video prilogu.

Autor : Elvir Ibrišimović

Snimatelj : Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti