23.1 C
Janja
Petak, 24.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaU koritu rijeke Janjа pronađena avio-bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata

U koritu rijeke Janjа pronađena avio-bomba zaostala iz Drugog svjetskog rata

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U koritu rijeke Janje, u blizini stadiona, gdje su u toku radovi na uređenju, pronađena je avio-bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, koja je izmještena i uništena na lokaciji „Stare Karaule“ u Janji.
 
Službenici Policijske stanice Janja u utorak, 12. novembra, prijavili su Odsjeku za civilnu zaštitu pronalazak avio-bombe.
 
Po utvrđenoj proceduri, na mjesto pronalaska eksplozivnog sredstva izašla su dva radnika Odsjeka, a po uviđaju odmah je upućen zahtjev Područnom odjeljenju civilne zaštite Bijeljina za angažovanje nadležnog “A-tima” Republičke uprave civilne zaštite iz Doboja, radi hitnog uklanjanja eksplozivnog sredstva.
 
Izmiještanje i uništavanje izvršio je nadležni „A-tim” iz Doboja, uz učešće policijskih službenika Policijske stanice Janja, sanitetske ekipe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina i radnika Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu – Odsjeka za civilnu zaštitu, kažu iz Civilne zaštite.
 
Iz Civilne zaštite navode i da su u 2019. godini imali dvije situacije kada je eksplozivno sredstvo moralo biti uništeno u neposrednoj blizini mjesta pronalaska, dok se u većini slučajeva pronađena eksplozivna sredstva preuzimaju i dalje transportuju od strane nadležnog “A-tima”.
 
FOTO: Infobijeljina
 
Izvor: infobijeljina
 
podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti