6.8 C
Janja
Subota, 30.09.2023.
NaslovnicaApeli za pomoćOdržan drugi humanitarni koncert za liječenje Mirsada Selimovića iz Šiba - Križevići

Održan drugi humanitarni koncert za liječenje Mirsada Selimovića iz Šiba – Križevići

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U organizaciji UG “PIK” iz Križevića, sinoć je u restoranu Atlantis – Glumina kod Zvornika, održan drugi u protekli sedam dana humanitarni koncert za liječenje teško oboljelog Mirsada Selimovića iz Šiba u okviru mjesne zajednice Križevići.

Prvi humanitarni koncert održan je u hotelu Košuta – Kalesija – gdje su nastupala renomirani izvođači bh sevdalinke, dok u drugom koncertu su nastupale jedne od najboljih grupa izvorne muzike. Tako su sinoć posjetioci mogli da uživaju u muzici izvornih grupa: Raspjevane Meraklije, Ševala i Zajke, Mlade ahbabe a ponovo i Mensura Durića koji se odazvao na oba humanitarna koncerta.

Na oba koncerta skupljena je sljedeća suma novca:

U Košuti Kalesija je bilo od ulaznica1.170 KM i kutija 658.40 KM što ukupno iznosi 1.828.40 KM. Na sinošnjem koncertu u Glumini skupljeno je: od prodaje ulaznica 2.060 KM, od muzike i kutija 2.423 KM i od pića i hrane 1.270 KM, što ukupmo iznosi 5.753 KM. Aferim Podrinjci.

Podsjećamo: Mirsad Selimović – rodom iz Šiba – Križevića, teško je obolio od karcinoma mozga. Izvršena je prva operacija na UKC Tuzla, ali budući da se radi o veoma teškoj fazi bolesti, hitno mora na prve preglede u Tursku, za što je potrebno izdvojiti mnogo novca.

Također, u prikupljanje pomoći uključila se cijela zajednica i prostor Grada Zvornika, a i Medžlis se preko sergija također odazvao i prikupljna novčana sredstava za navedeno liječenje.

/Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti