12 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinje: Izabrani novi predsjednici i ostali organi u opštinskim/gradskim odborima SDA Srednje...

Podrinje: Izabrani novi predsjednici i ostali organi u opštinskim/gradskim odborima SDA Srednje Podrinje

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Decembra 7. 2019. godine na prostoru Srednjeg Podrinja održani su unutarstranački izbori za mjesne odbore i članove Skupština SDA Srednje Podrinje.

Nakon izbora novih (starih) predsjednika i članova Skupštine mjesnih odbora, jučer su širom navedenog teritorija održane Skupštine gradskih/opštinskih na kojima su se birali predsjednici, podpredsjednici, članovi Regionalnog odbora kao i Izvršni odbori unutar odbora.

Na prostoru Srebrenice, za predsjednika SDA OO izabran je Alija Tabaković. Za potpredsjednika Nermin Alivuković.

Alija Tabaković

Za portal podrinjemedia.ba Alija Tabaković je istakao:

-Čast je i zadovoljstvo biti na čelu političke partije koju je devedesetih godina osnovao prvi predsjednik rahmetli Alija Izetbegović sa najboljim sinovima Bosne. Posebno je to čast biti predsjednik SDA u gradu Srebrenica. U gradu genocida, odnosno gradu kojemu je sprovedeno etničko čišćenje i planiran zauvijek nestanak našega naroda na ovom prostoru. Hvala dragom Bogu mi smo danas tu. Jak i pouzdan faktor okupljanja Bošnjaka u Srebrenici. Sada kada smo proveli izbore slijedi nam ozbiljna akcija oko priprema za naredne općinske izborne u Srebrenici. Moramo učiniti sve kako bi na čelo opštine došao čovjek koji neće negirati genocid u Srebrenici. Na kraju bih se zahvalio svim članovima i simpatizerima SDA u Srebrenici na bezrezervnoj podršci koju sam dobio. To meni lično znači mnogo, ali mi je i obaveza da moram raditi još bolje.

U Vlasenici za predsjednika opštinskog odbora SDA izabran je Mirza Saračević, a za potpredsjednike izabrani su: Mujo Hadžiomerović i Ševko Gobeljić.

Mirza Saračević

Na prostoru SDA OO Bratunac za predsjednika je izabran Ramiz Salkić, aktuelni potpredsjednik bh entiteta RS-a, a za potpredsjednike izabrani su: Ćazim Jusupović i Hiba Ramić.

U Zvorniku novi predsjednik gradskog odbora SDA je Mensur Selimović. Potpredsjednici su Elmedin Bošnjak i Mersad Mehmedović.

Mensur Selimović

-Hvala svima na podršci, kao i onima koji me nisu podržali. Tu smo da radimo, da se borimo za bolje sutra sviju nas. Naš prioritet je da se što prije u narednom periodu evidentira što više članova stranke i da još jači budemo na lokalnim izborima.

U Janji će se Skupština održati tek u srijedu.

Ove funkcije obnašat će za mandatni period 2019/2023. godine.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti