16.5 C
Janja
Srijeda, 08.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeVlasenica: Održana 27. redovna sjednica Skupštine opštine

Vlasenica: Održana 27. redovna sjednica Skupštine opštine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Odbornici Skupštine opštine Vlasenica, na današnjoj 27. redovnoj sjednici, usvojili su budžet opštine za 2020. godinu u iznosu od 5.434.050 KM, koji je za 500.000 KM veći od ovogodišnjeg.

Načelnik Odjeljenja za finansije Marko Todorović rekao je da se u planu budžetskih prihoda oko 5.100.000 KM odnosi na prihode od poreza, koji su očekivani i ostvarivi, a 300.000 KM na spoljne izvore finansiranja.

“Svake godine radimo i rebalans budžeta i povećavamo ga. Mi smo izuzetno zadovoljni i nadamo se da ćemo i u narednoj godini raditi rebalans, naravno naviše i da će budžet ići uzlaznim trendom, a to znači da ćemo biti u stanju da servisiramo sve korisnike i da opština funkcioniše bez problema”, dodao je Todorović.

Na današnjoj sjednici jednoglasno je usvojen prijedlog Kluba odbornika SNSD-a o formiranju opštinskog fonda iz kojeg će se finansirati rođenje svakog djeteta na području ove opštine.

Zamjenik načelnika opštine Goran Đurić rekao je novinarima da je u opštinskom budžetu za 2020. godinu planirano 20.000 KM za ove potrebe.

“Biće formirana komisija koja će izraditi pravilnik na osnovu kojeg će se finansijski podržati rođenje prvog, drugog, trećeg i četvrtog djeteta. Iskreno se nadam da će, ukoliko bude potrebe, ovaj budžet biti znatno veći”, rekao je Đurić.

Na današnjoj sjednici usvojen je i prijedlog o bratimljenju opštine Vlasenica sa Aninskim okrugom Voronješke oblasti u Ruskoj Federaciji.

Đurić je rekao da ovaj čin predstavlja nastavak saradnje sa Aninskim okrugom, s ciljem uspostavljanja črvršće privredne saradnje i privlačenje ruskih investitora, koji će ulagati u opštinu Vlasenica.

Na sjednici je usvojen i set planskih dokumenata iz oblasti civilne zaštite.

Izvor: Opština Vlasenica

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti