9.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPrvi put u historiji: BH rukometaši večeras igraju prvu utakmicu na Evropskom...

Prvi put u historiji: BH rukometaši večeras igraju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

I pored brojnih nedaća, rukometna reprezentacija BiH uspjela je izboriti plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu, prvi put u historiji.

Naš najbolji tim konstantno se nosio sa raznim nepredvidim situacijama sa kojima se negovi protivnici nisu morali nositi, ali na kraju je ostvario sjajan rezultat, a naplata tog rada počinje večeras u 20 sati i 30 minuta u norveškom Trondheimu. Direktan prijenos na BHT 1.

Tamo ćemo debitovati na evropskim prvenstvima protiv domaćina, selekcije Norveške koja je u posljednjih nekoliko godina napravila respektabilne rezultate i koja želi iskoristiti činjenicu da igra na svom parketu. Norveška je svjetski viceprvak

Žrijeb nije bio naklonjen našim momcima, pored Norveške u našoj grupi je još svjetska velesila Francuska te Portugal koji također ostvaruje veliki napredak u posljednje vrijeme.

No, značajan uspjeh je naš tim već napravio, iako je sigurno da uslovi u kojima su radili tokom proteklog perioda našim momcima sasvim sigurno neće biti izgovor, već, kao što su već mnogo puta pokazali, dodatni motiv da pruže svoj maksimum. Sve ono što se u drugim zemljama podrazumijeva, u našoj nije zagarantovano. Zato će momci Bilala Šumana večeras i u svakoj utakmici do kraja prvenstva imati takvu motivaciju kakvu naši protivnici ne mogu ni zamisliti. Stoga nas čak ni najveći favoriti neće smjeti potcijeniti, a to je već samo po sebi za respekt.

Zmajevi, puno puta ste nas obradovali i hvala vam. Znamo koliko problema imate, posebno oko odlaska i nezainteresovanosti za ovo takmičenje nadležnih institucija.Znamo da ćete u svakoj utakmici ostaviti srce na terenu. Mi vam unaprijed zahvaljujemo i želimo puno sreće.

Kako god bude, vi ste naša ponos i dika. Sretno.

Najnovije vijesti