10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Održan prvi dio matematičkog zimskog kampa

Zvornik: Održan prvi dio matematičkog zimskog kampa

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Zvorniku je danas održan prvi dio Zimskog matematičkog kampa na kome je učestvovalo 38 učenika osmih i devetih razreda osnovnih škola sa područja regije Birač.

Zimski matematički kamp, koji je podržalo Ministarsvo prosvjete i kulture Republike Srpske, biće nastavljen u februaru u trodnevnom trajanju. Inicijarot i jedan od osnivača ovog kampa Nevena Bojković, profesor matematike i fizike u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ iz Osmaka, rekla je da se Zimski matematički kamp održava u dva dijela.

– Prvi dio kampa odnosi se na otvaranje i upoznavanje polaznika sa planom i programom rada kampa, dok će drugi dio trajati duže, uz pokroviteljstvo Omladinskog kluba Zvornik – rekla je Bojkovićeva.
Ona je dodala da su predavači univerzitetski profesori, dok će radionice kampa voditi profesori osnovnih škola.

Koordinator Omladinskog kluba Zvornik Dejana Katić istakla je da je ovim kampom Omladinski klub ostvario dobru saradnju sa mladima koji se zalažu za proširivanja znanja u matematici i nauci uopšte.
– Nadam se da ćemo kroz zajedničke aktivnosti u ovom kampu da podstaknemo i druge mlade da učestvuju na ovakvim projektima – rekla je Katićeva i dodala da se radom kampa, u kome dominira učenje, doprinosi i nekim promjenama u lokalnoj zajednici.

Na Zimskom matematičkom kampu učestvuju učenici osnovnih škola iz Šekovića, Zvornika i Osmaka. Kampu je prisustvovala i predstavnik Ministarstva prosvjete i kulture Milijana Vulin.

/tekst – foto: inforbirac.net

Najnovije vijesti