13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornička bolnica bez ijednog pacijenta na listi čekanja za operaciju

Zvornička bolnica bez ijednog pacijenta na listi čekanja za operaciju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Za Javnu zdravstvenu ustanovu „Bolnica Zvornik“ prošle godina je bila jedna od najuspješnijih od njihovog osnivanja jer su imali preko 13.000 ležećih pacijenata, obavili 3.000 operativnih zahvata te su jedina bolnica u Srpskoj koja nema listi čekanja za oparacije. Ujedno, značajno je smanjen broj pacijenata upućenih u druge ustanove u Srpskoj i van nje, a ustanova je pozitivno poslovala, odnosno povećali su prihode za preko 400.000 KM.

Ivan Popović, direktor bolnice pohvalio je ljekare i ostalo osoblje ustanove, odnosno sve zaposlene koji su zajedno došli do ovakvih rezultata.

 – Ako uporedimo rezutate iz prethodnih godina jasno je zašto je ova godina bila uspješna. Prošle godine imalo smo 13.000 ležećih pacijenata, pretprošle 11.600, a desetogodišnji prosjek je bio od 6.300 do 10.500 pacijenata. Takođe, broj operativnih zahvata je bio oko 3.000, pretprošle godine je bilo 2.700 operacija, a desetogodišnji prosjek je od 1.500 do 2.100 zahvata. Zahvaljujući ovim rezultatima mi nemamo listu čekanja ni za jedan operativni zahvat po čemu smo jedinstveni u Srpskoj. Ako se ovome doda da smo prošle godine imali 379 pacijenata upućenih u druge zdravstvene ustanove u Srpskoj i van nje, a ranije je taj broj išao i do 540, uz ovoliko povećanje broja ležećih pacijenata, dobijamo zaista izvanredne rezutate na ovom polju – istakao je Popović i dodao da su godinu završili u plusu.

– I tu smo možda jedinstveni u Srpskoj, odnosno imali smo pozitivno poslovanje, povećali smo prihode za 400.000 KM, smanjili rashode. Ovome treba dodati i da su se povećanjem cijene rada u zdravstvu povećale i naše obaveze za 140.000 KM, ali smo ih sve isplatili, kao i plate, poreze i doprinose – naveo je Popović i zahvalio se svim randicima na ovom uspjehu te dodao da je doktor Zoran Komljenović obavio oko 500 operacija prošle godine, a ortoped Dejan Mišić preko 6.000 pregleda, ali i drugi doktori i osoblje su imali odlične rezultate što je za svaku pohvalu.

On je ponovio da je prošle godine urađena i rekonstrukcija dijela bolnice čime su stvoreni uslovi za bolji boravak pacijenata u njoj.

Načelnik Odjeljenja hirurgije Zoran Komljenović rekao je da su u prošloj godini uspjeli da dovedu u bolnicu eminentne stručnjake iz regiona koji su pomogli u edukaciji ovdašnjih ljekara i zajedno sa njima radili najteže operacije.

 – Drago nam je da podižemo kvalitet i raznovrsnost usluga i da što bolju zdravstvenu zaštitu činimo dostupnom svim pacijentima. Zato i pozivam sve mlade ljekare, ako im treba posao da dođu kod nas jer im nikakve druge kvalifikacije osim stručnosti i želje za napredovanjem neće trebati za zaposlenje –  istakao je Komljenović.

Zamjenik direktora JZU „Bolnica Zvornik“ Nataša Ivanović kaže da imaju 65 doktora, a prije dvije godine imali su ih 57 što je znak da kadrovski jačaju.

 – Trenutno imamo 16 ljekara na specijalizaciji ili subspecijalizaciji, a ove godine će još šest doktora na specijalizaciju. Pratimo broj pacijenata od odjeljenja do odjeljenja i s tim u vezi i biramo specijalizacije. Naši ljekari zaista dosta rade i bilježe možda najbolje rezultate u broju operacija i pregleda u Srpskoj, a to ne bismo mogli bez tima koji čine osoblje, lekari i menadžment naše ustanove – rekla je Ivanović.

 Uskoro potpisivanje ugovora o gradnji novog bloka

Kako nam je Popović rekao uskoro se očekuje parafiranje ugovora o početku radova na grandji novog boloka i opremanju bolnice.

 – Tender je prošao, ako i odluke Vlade, a ostalo je samo da potpišemo ugovor i da radovi krenu. Pored gradnje novog bloka biće nabavljena sva potrebna medicinska i nemedicinska oprema za rad kompletne bolnice – rekao je Popović te se zahvalio Vladi Srbije i Srpske na odobrenim sredstvima tadašnjem predsedniku RS Miloradu Dodiku, sadašnjem rukovodstvu RS, resornom ministastvu i Gradskoj upravi na finansiranju i prepremi najvećeg projekta u regiji Birač od osnivanja Srpske.

/izvor: Infobirac.net

Najnovije vijesti