7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćMFS - EMMAUS - Ured Zvornik: U mjesecu martu podjeljeno 3.240 toplih...

MFS – EMMAUS – Ured Zvornik: U mjesecu martu podjeljeno 3.240 toplih obroka (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS, odnosno njihov Ured u Zvorniku, od mjeseca jula 2019. godine otvorio je projekat na principu “Jedan obrok dnevno”.

Korisnici projekta su osobe iz socijalno – ugroženih kategorija ali i svi oni koji su u potrebi za ovakvom vrstom pomoći. Uglavnom to su osobe treće životne dobe, bolesne, same a dosta je i nepokretnih. Obrok koji im se dostavlja na kućni prag je jedini koji imaju u toku dana.

U početku rada bilo je oko 20 korisnika projekta, međutim već sada imaju preko 110 korisnika, a broj onih koji zaista vape za ovakvim nečim, konstantno se povećava.

Posebno teška situacija izazvana korona virusom i brojnim preventivnim mjerama, kao što su zabrane kretanja osobama iznad 65 godina starosti, nastala je u mjesecu martu.

Ipak, pored svih poteškoća, svaki dan, zahvaljujući aktivistima EMMAUS-a, dostavljaju se obroci, jer kako navode najbitnije je da te osobe ostanu u kućama i zaštite se od potencijalne zaraze ovim virusom, koji je prema procentu smrtnosti odnio u svijetu najviše života upravo pripadnicima treće životne dobi.

Tako je u mjesecu martu, pored svih nedaća, podjeljeno je 3.240 obroka.

Iz Ureda u Zvorniku poručuju:

Nadamo se da ova pandemija neće trajati dugo i neće imati pogubne posljedice. Gladni ne smijete i nećete ostati, molimo vas ostanite u svojim kućama, mi vas obilazimo svaki dan i nastojimo pružiti svu potrebnu pomoć naročito onim socijalno osjetljivim porodicama. MFS-EMMAUS je stavio u funkciju sve svoje materijalne i ljudske resurse u borbi protiv korona virusa, logistika spremno odgovara na svaki izazov i konstantno povećavamo broj korisnika “Jednog obroka dnevno”.

Za sve detaljnije informacije oko ovih i sličnih projekata MFS – EMMAUS-a možete pronaći na njihovoj oficijalnoj stranici https://mfs-emmaus.ba/

Drugi način pomoći projekta je poziv na broj 17011 za jedan obrok socijalno osjetljivim porodicama.

Uključi se i pomozi.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti