7.6 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeVlasenica: Fadila Malčinović obezbijedila po vreću brašna mještanima vlaseničke MZ Gradina

Vlasenica: Fadila Malčinović obezbijedila po vreću brašna mještanima vlaseničke MZ Gradina

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“U nevolji se poznaju prijatelji” kaže narodna poslovica a situacija sa korona virusom, nevolja je, koja je zadesila cijeli svijet i nije zaobišla ni naše prostore. I upravo ovo su vremena kada je svaka pomoć dobrodošla i kada svi, koji imaju mogućnost, treba da pomognu. Tako je i Vlaseničanka Fadila Malčinović, koja trenutno živi u Kanadi, obezbijedila novac za kupovinu brašna svojim komšijama i rodbini na području vlaseničke MZ-e Gradina.

FOTO:

“Fadila je poslala 1643,60 KM i za ovaj novac kupljeno je 92 vreće brašna koje su podijeljene mještanima MZ-e Gradina, odnosno svaka kuća je dobila po 25 kg brašna” – potvrdio nam je predsjednik MZ Gradina Mirzet Redžić koji je ovom prilikom , Fadili i zahvalio u svoje ime i u ime mještana MZ Gradina na ovoj značajnoj pomoći.

Podjela brašna je organizovana kod objekta MZ Gradina uz poštovanje mjera prevencije širenja virusa korona, a za one koji nisu mogli doći, brašno je podijeljeno i na kućne pragove.

Pored ove akcije, Mirzet Redžić sa Bošnjacima iz Hatforda paralelno provodi još jednu akciju pomoći starim i iznemoglim na prostoru Vlasenice. Detaljnije o ovoj priči u narednim danima.

Najnovije vijesti