15.4 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaUncategorizedDjelo za pohvalu: Martovsku platu donirao u humanitarne svrhe

Djelo za pohvalu: Martovsku platu donirao u humanitarne svrhe

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od proglašenja vanrednih mjera vezanih za prevenciju korona virusa, brojne humanitarne organizacije, ali i pojedinci poduzimaju akcije od opšte društvene koristi, koje televizija „Podrinje“ i portal Podrinjemedia.ba redovno prate i promovišu kao pozitivne primjere koje trebamo svi slijediti. Jedan od takvih postupaka koji nas je zadivio ovih dana, jeste i odluka jednog mladog čovjeka iz Janje koji obavlja javnu funkciju.

Riječ je o potpredsjedniku skupštine grada Mustafi Gradaščeviću, koji je odlučio kompletnu martovsku platu založiti u humanitarne svrhe.

Inače, ovih teških dana po naše društvo, Mustafu Gradaščevića zatičemo na brojnim aktivnostima vezanim za prevenciju naše životne sredine koja je ugrožena pandemijom korona virusa. O njegovim planovima za finansijsku pomoć socijalno ugroženim licima

smo saznali, kada se raspitivao za transakcijske račune Fonda solidarnosti „Hasna“. Pored Fonda solidarnosti „Hasna“Mustafa Gradaščević će prema pisanjima poratala Moja Bijeljina pomoći još tri humanitarne organizacije i Fond solidarnosti RS-a.

Odlučujući se na ovaj korak, on je svojim primjerom , ali i rječju pozvao i ostale osobe koje obavljaju javnu funkciju da učine isto, i pomognu da iz krize u kojoj se nalazimo  izađemo što bezbolnije.

Portal Podrinjemedia.ba čestita potpredsjedniku skupštine grada Mustafi Gradaščeviću, koji je obavljajući javnu funkciju  među prvima učinio  jedan ovakav gest vrijedan svake pohvale.

Piše : Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti