14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaBijeljina i Janja: Dostavljena pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa porodicama...

Bijeljina i Janja: Dostavljena pomoć u vidu prehrambenih i higijenskih paketa porodicama slabijeg imovinskog stanja.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon što je posjetio povratnike prijedorske, banjalučke i posavske regije, danas je Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio u Bijeljini, Janji i Ugljeviku. Tom prilikom uručeni su prehrambeni i higijenski paketi namjenjeni porodicama slabijeg imovinskog stanja

Tokom posjete ministar se takođe sastao  sa predstavnicima iz političkog, vjerskog i drugih oblasti društvenog života Bijeljine i Janje, kako bi razgovarao i o drugim vidovima pomoći povratnicima u okolnostima u kojima su se našli.

“Pandemija izazvana koronavirusom nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili trenutnu krizu”, kazao  je ministar Edin Ramić.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti