5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiVlada FBiH: Osigurano 250 paketa pomoći za povratnike u Gornjem Podrinju

Vlada FBiH: Osigurano 250 paketa pomoći za povratnike u Gornjem Podrinju

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ranije smo bili u Krajini i Posavini, iduće sedmice nadam se da idemo u istočnu Hercegovinu i dalje prema Drvaru, rekao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Ramić.

U sklopu posjete Edina Ramića, ministra raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, izvršena je posjeta i povratničkoj zajednici Kopači u opštini Novo Goražde u entitetu Republika Srpka. Tom prilikom dostavljena je pomoć povratničkim porodicama u stanju potrebe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Podjeli paketa pomoći prisustvovala je Aida Obuća, premijerka BPK i Ibrahim Drljević, predsjednik Skupštine opštine Novo Goražde.

Pomoć u prehrahrambeno-higijenskim paketima dostavljena je povratničkim porodicama u stanju potrebe u opštinama iz regije Gornje Podrinje: Višegrad, Foča, Rogatica, Han-Pijesak, Rudo, Čajniče.

“Radi se o tome da smo na širem području RS podržali povratnike sa higijenskim i prehrambenim artiklima koji su pogođeni aktuelnom situacijom. Riječ je o socijalno ugroženim porodicama koje su često bez primanja i ovo je jedna od aktivnosti. Ranije smo bili u Krajini i Posavini, iduće sedmice nadam se da idemo u istočnu Hercegovinu i dalje prema Drvaru“, rekao je entitetski ministar Ramić tokom posjete Novom Goraždu i dodao:

“Trudimo se da one koji su najugroženiji posjetimo u ovim danima i isporučimo određene pakete. U drugim regijama su neke humanitarne organizacije isporučivale materijale za proljetnu sjetvu tako da smo to koordinariali, pa će neko dobiti materijale za proljetnu sjetvu, a neko prehrambene pakete. Aktuelni su i naši javni pozivi za podršku proljetnoj sjetvi i privrednim subjektima koji su ugroženi ovom situacijom i nisu otpuštali radnike i nadam se da će povratnici uzeti učešće u ovim programima o čemu i razgovaramo.”

/Anadolu Agency (AA).

Najnovije vijesti