19.3 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaFond Solidarnosti“ Hasna“ u saradnji sa Volonterima Janje pokreće akciju dostave iftara...

Fond Solidarnosti“ Hasna“ u saradnji sa Volonterima Janje pokreće akciju dostave iftara na kućnu adresu.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

S namjerom da u svaki dom dospiju ljepote ramazanskog iftara Volonteri Janje i Fond Solidarnosti „Hasna“ su ovih dana odlučili pokrenuti nove društveno korisne i humane aktivnosti.

Zbog vanredne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, uobičajne ramazanske aktivnosti Fonda Solidarnosti „Hasna“neće biti moguće realizovati na način kako je to dosad bila praksa. Podsjećanja radi, ova humanitarna organizacija je prethodnih ramazana zahvaljujući sredstvima dobrih ljudi iz domovine, ali i širom Evrope i svijeta organizovala brojne zajedničke iftare.

U želji da se i u ovim najtežim trenutcima po naše društvo održi kontinuitet  brige za socijalno ugrožene, stare i usamljene osobe, Volonteri Janje su odlučili da ljepote ramazanskih iftara omoguće dostavom na adresu stanovanja. Akcija volontera se organizuje u saradnji sa Fondom Solidarnosti „Hasna“čije uposlenice spremaju iftare koji će biti  dostavljani na adrese najugroženijih postača ili osoba za koje se donatori odluče.

Iftari će sadržavali hurme, predjelo, glavno jelo i desert po cijeni od 12 KM.

Za sve građane koji žele donirati iftare u mjesaecu ramazana za socijalno ugrožena lica, stare osobe, ili svoje najmilije koji su usamljeni, Volonteri Janje i Fond solidarnosti „Hasna“ u Janji na raspolaganju ostavljaju kontakt telefon-wiber i PaY Pal račun koji se kako kažu može naći na FB.stranici Fonda Solidarnosti „Hasna“.

Piše:Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti