18.6 C
Janja
Petak, 01.12.2023.
NaslovnicaUncategorizedKaračići kod Srebrenice: Braća Jusufović - od svog rada može se lijepo...

Karačići kod Srebrenice: Braća Jusufović – od svog rada može se lijepo živjeti

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Karačići su naselje u okviru opštine Srebrenica. U ratu doživjeli su kao i sva ostala podrinjska mjesta protjerivanje, brojna masovna ubijanja a mnogi su završili kao žrtve genocida 1995. godine u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Međutim, nakon rata i stvorenih kakvih takvih uslova za povratak, stanovništvo se postepeno počelo vraćati i kretati od nule.

Danas tu žive i braća Jusufović, Fadil i Adil. Bave se uglavnom stočarstvom i navode da se od svog rada ne može čovjek, gledajući materijalnu stranu, obogatiti ali može pristojno i dostojanstveno živjeti. Pored toga stignu, koliko mogu i druge pomoći.

  • Elhamdulillah može da se živi od svog rada, pa i drugim može da se pomogne.Samo stočarstvom se bavimo, nešto malo sijemo za sebe , nešto malo viška sto pritekne prodamo. Glavno zanimanje nam je ovčarstvo. Imamo oko 220 ovaca sa janjadima. Trenutno šišamo ovce, a nažalost vunu moramo da palimo. Neće je niko, pa ni džaba – navode za portal Podrinjemedia.ba braća Jusufović.
Trenutno šišanje ovaca

Najveću zaradu uglavnom imaju od kurbana. Kako nam pričaju, mnogi šverceri dolaze, ucjenjuju, ali mi takvim ljudima ne prodajemo. Prodajemo iskrenom i našem narodu, pa ako treba da i pomognemo po tom pitanju, tu smo – navodi Adil.

Svi oni koji možda već sada žele da rezervišu kurbane, to mogu uraditi kontaktiranjem Adila Jusufovića sa plakata ispod.

/podrinjemedia.ba

/E.B.

 

Najnovije vijesti