10.4 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiTelevizija Podrinje od danas, 1. jula, starta sa boljom i još kvalitetnijom...

Televizija Podrinje od danas, 1. jula, starta sa boljom i još kvalitetnijom programskom šemom

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

“Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem” rečenica vjerujemo mnogima poznata našeg, između ostalog, pisca Abdulaha Sidrana iz filma (knjige) “Sjećaš li se Doli Bel”.

U cilju stvaranja što kvalitetnijeg i sadržajnijeg programa televizija Podrinje, jedina bošnjačka televizija u manjem bh entitetu, od 1. jula 2020. godine, starta sa novom programskom šemom.

Program će, kao i do sada, započinjati u 16:00h sa intoniranjem himne i dječijim programom. Isti će trajatai do ponoći, odnosno do 24:00h. Nakon toga slijedi repriza programa za područje Amerike sve do 08:00h ujutru po evropskom računanju vremena. Od 08:00h do 16:00h program je namjenjen gledaocima na prostoru Australije. Pored brojnih emisija, program će biti ispunjen i kvalitetnom bosansko-hercegovačkom muzikom, odnosno izvođačima raznoraznih žanrova: narodna, zabavna i izvorna i to samo sa prostora naše domovine.

U novoj programskoj šemi ističemo ponedjeljak, termin od 20:00h do 24:00h, u kojem će se emitovati novi serijal emisija pod nazivom “Podrinje ne smije zaboraviti”. U okviru istog biće prikazivani dokumentarni filmovi sa tematikom agresije na Bosnu i Hercegovinu, serijal emisija “Heroji Podrinja”, ilahije i kaside, kao i emisija “Kultura sjećanja”. Preporuka je da istu gledate sa cijelom Vašom porodicom.

Napominjemo, svakog 11. u mjesecu, u znak sjećanja na genocid u Srebrenici, na televiziji Podrinje nema emitovanja muzike, izuzev ilahija i kasida, a program će biti ispunjen raznoraznim emisijama u znak sjećanja na datum 11. juli.

Utorkom će gledaoci televizije Podrinje moći gledati i veoma popularnu emisiju “U tuđoj avliji” koja se emituje od 20:00h. To su priče o našim uspješnim ljudima razasutim po bijelom svijetu.

Također, utorkom, emotivat će se i nove emisije kao što su “U selu na sijelu” i emisija “Povratak”.

Srijedom od 20:00h preporučujemo i emisiju “Ženski kutak”.

Posebno ističemo i četvrtak, termin od 20:00h u kojem će se iz vlastite produkcije emitovati pozitivne priče o uspješnim Bošnjacima koji žive i rade na prostoru cijelog Podrinja pod nazivom “Mašallah”. 

Nakon “Mašallah” za ljubitelje automobilizma, sa najnovijim podacima i testiranjama iz ove sfere života, moći ćete gledati u emisiji “Automobilizam” od 21:00h.

Petkom od 20:00h emotovat će se i serijal emisija koji imaju za cilj nedati zaboravu bošnjačku prošlost, kulturu i tradiciju pod nazivom “Iz sehare”. Nakon toga slijedi emisija “Sofra”.

Subota od 20:00h rezervisana je za emisiju “Pjesmom kroz Bosnu”.

Nedjeljom će se od 18:00h, kao što su vjerujemo i redovni gledaoci navikli, emitovati uživo emisija iz centralnog studija u Janji pod nazivom “Hronika Podrinja”. Emisija u kojoj se kroz brojne priloge rezimiraju događaji u proteklih sedam dana, ali pored toga gledaoci će moći uputiti i brojne poruke putem fb stranice Podrinjemedia, a iste će biti pročitane u toku trajanja navedene emisije.

 

 

Od 21:00h, nedjelja, gledaoci televizije Podrinje moći će uživati i u novim epizodama iz popularnog serijala emisija pod nazivom “Sa Vahidinom kroz Podrinje”.

Svakod dana od 19:00h emituju se i brojni video prilozi iz Podrinja, koji će se od 1. jula integrisati u emisiji “Podrinjska patrola”.

Emisija “Defter Hefte” sa Fatmirom Alispahićem, zbog redovne ljetne pauze, neće biti snimana a time ni emitovana u mjesecu julu i augustu.

Napominjemo, zavisno od mogućnosti i dešavanja na terenu, s vremena na vrijeme, emitovat će se i serijal emisija “Srcem za Podrinje”, humani dio našeg programa.

Za sve one koji propuste neku od emisija, istu će moći pogledati i u repriznim terminima, a cijeli programski sadržaj možete pogledati na portalu podrinjemedia.ba, rubrika: PROGRAMSKA ŠEMA.

Iz redakcije televizije Podrinje svima se zahvaljuju na bilo kakvoj vrsti podrške i pomoći, a Vaša gledanost i brojne pozitivne poruke koje pristižu, su siguran znak da smo na pravome putu.

Lijep pozdrav i selam od kolektiva narodne televizije Podrinje.

/Elmedin Bošnjak

Najnovije vijesti