25.4 C
Janja
Četvrtak, 02.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaSamir ef.Camić: Cijl nam je afirmirati pozitivne vrijednosti (Video prilog)

Samir ef.Camić: Cijl nam je afirmirati pozitivne vrijednosti (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ovih dana završeno je i baliranje i lagerovanje slame, koja će jednim djelom biti transportovana za Visoko, a dobar dio će biti na raspolaganju i svim zainteresovanim koji se budu javili na kontakt telefon MiZ Bijeljina.

Ovo je informacija koju smo dobili od glavnog imama  Samira ef.Camića i predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Emira Muslija, a nakon uspješne i za svaku pohvalu vršidbe ječma i pšenice.

Podsjećanja radi, unazad nekoliko godina predstavnici MiZ Bijeljina, kao i njihove kolege iz MIZ Janja, uspješno realizuju projekte unapređenja vakufske imovimne. Ovaj projekat je od višestrukog značaja ne samo za vakufske posjede, nego i za ostale posjede u vlasništvu privatnih lica naše zajednice.

Naime, predstavnici MIZ Bijeljina pored 150 dunuma zemljišta koje je u vlasništvu medžlisa, obrađuju besplatno na određeni rok i 150 dunuma naših vakifa, ali i 370 dunuma za koje se plaća naknada.

Ovo je posebno važno istaći kada je u pitanju  zemljište vlasnika koji duži niz godina nisu u svom rodnom kraju, ili su u nemogućnosti obrađivati zemlju iz nekih drugih razloga. Prilika za prevazilaženje situacije propadanja posjeda usled neobrađivanja ili prodaje u bescjenje, na ovaj način je pružena svim zainteresovanim vlasnicima obradivih površina.

Vrijedni ljudi okupljeni oko Medžlisa Islamske Zajednice Bijeljina, dali su sebi u zadatak da svojim primjerom afirmišu širu društvenu zajednicu da učine iskorak ka boljoj budućnosti. Bolja budućnost je nemoguća ukoliko ostanemo pasivni, sami za sebe i bez svijesti o potrebi zbližavanja  na prevazilaženju zajedničkih problema  koji nas prate u svakodnevnom životu.

 

O aktivizmu, zajedništvu i uspjesima, koji su proistekli iz poduhvata na „Unapređenju vakufske imovine“, razgovarali smo sa glavnim imamom MiZ Bijeljina Samir ef.Camićem.

 

Piše : Elvir Ibrišimović

 

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti