25.4 C
Janja
Četvrtak, 02.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaTeška epidemiološka situacija u Bijeljini

Teška epidemiološka situacija u Bijeljini

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Директор бијељинског Дома здравља Душко Миловановић каже да је вирусом корона у Бијељини тренутно заражено 146 лица, а да је од почетка епидемије регистровано укупно 275 позитивних на ковид-19.Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе сада имамо 382 особе, односно укупно 3.996 од када пратимо број заражених лица. Нажалост, забиљежили смо и осам смртних случајева – додао је Миловановић.Према ријечима вршиоца дужности директора Болнице „Свети Врачеви“ Златка Максимовића, у ковид-болници су смјештена укупно 44 пацијента.

– Четири пацијента су прикључена на респиратор, на неинвазивну механичку вентилацију, шесторо прима високе дозе кисеоника, а 24 лица су на стандардној кисеоничкој потпори. Осталих 10 пацијената има блажу клиничку слику – упозорио је Максимовић.

Припадници Полицијске управе Бијељина позвали су грађане да позову бесплатан телефонски број 122, уколико примијете да особе у већим групама не носе заштитне маске на јавним површинама, не поштују прописану физичку удаљеност од два метра, те уколико организују окупљања више од 50 лица.

Градски штаб за ванредне ситуације истакао је да је епидемиолошка ситуација у Бијељини тешка, да се у ковид амбуланту јавља све већи број младих, те да се грађани морају уозбиљити и поштовати све мјере донесене на локалном и републичком нивоу, како би заједно побиједили овај опаки вирус.      

Izvor : Gradski štab

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Najnovije vijesti