-3.5 C
Janja
Utorak, 07.02.2023.
NaslovnicaPodrinjeVlada kantona Sarajevo: 250 hiljada KM za Srebrenicu

Vlada kantona Sarajevo: 250 hiljada KM za Srebrenicu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić i kandidat za načelnika Alija Tabaković danas su se u Sarajevu sastali sa ministrima finansija i rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica u Vladi KS Jasminom Halebićem i Jasnom Agić. 

Na sastanku je dogovorena saradnja u oblasti održivog povratka na područje općine Srebrenica. Ministar finansija Jasmin Halebić kazao je da će za tu svrhu iz budžeta KS za 2020. godinu biti izdvojeno 250.000 KM.

Ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Jasna Agić tim povodom je najavila da će protokol o saradnji između resornog ministarstva i Općine Srebrenica biti pripremljen i potpisan u narednoj sedmici.

Ministri u Vladi su se interesovali također i za druga moguća područja saradnje između Kantona Sarajevo i Općine Srebrenica.

Zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić zahvalio se na organizaciji sastanka i podršci koja se pruža u oblasti održivog povratka. Učesnike sastanka je informisao i o trenutnoj situaciji u pogledu implementacije postojećih projekata odobrenih u proteklom periodu.

Kandidat za načelnika općine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima Alija Tabaković, ovom prilikom je istakao da je iz stalnih razgovora sa lokalnim stanovništvom i povratnicima u općinu Srebrenica moguće primijetiti da su prioriteti rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnih puteva u povratničkim mjestima te sufinansiranje prevoza učenika.

/Vlada Kantona Sarajeva

/E.B.

Najnovije vijesti