18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Prvi slučaj COVID - 19 u srednjoj školi

Zvornik: Prvi slučaj COVID – 19 u srednjoj školi

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jedan učenik medicinske škole u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“, koji nije sa teritorije Zvornika, je pozitivan na korona virus, potvrđeno je za naš portal iz ove ustanove.

Prema riječima Biljane Pisić, direktorice škole, kako predviđa protokol u ovakvim slučajevima, polovina odjeljenja kojoj je pripadao ovaj učenik je izolovana i njima će od danas biti organizovana onlajn nastava.

– Učenik nije sa teritorije našeg grada niti je testiran na području Zvornika tako da smo informaciju da je pozitivan dobili juče od razrednog starješine. Inače, taj učenik je u školi boravio samo prvi dan, 1. septembra. Odmah smo, prema protokolu, obavijestili HES, infektologa i roditelje, a djeca su do dolaska roditelja boravila u odvojenoj prostoriji. Niko od ostalih učenika u ovoj grupi u odjeljenju nema nikakve simptome, a za njih će od danas biti organizovana onlajn nastava. Učenik koji je pozitivan se osjeća dobro i osim temperature nije imao druge simptome – rekla je Pisić.

Ona je dodala da je jedan profesor testiran, a on nije u vezi sa ovim pozitivnim slučajem. Nakon dobijanja rezultata uslijediće provođenje protokolom predviđenih mjera.

– Treba istaći da se u školi provode sve predviđene mjere zaštite, odnosno i učenici i profesori poštuju sve mjere i tu zaista nema problema. Redovno se vrši čišćenje i dezinfekcija škole, između časova i smjena, a pomoćni radnici vode i dnevnike rada o dezinfekciji učionica i drugih prostorija. Iluzorno je bilo očekivati da se u ustanovi koju u 74 grupe pohađa oko 850 učenika te radi oko 100 profesora i drugog osoblja ne pojavi slučaj virusa korona, ali želim da ponovim da ovaj slučaj nije povezan sa školom već je zaraza nastupila u drugom mjestu. Najvažnije je da se pravilno i na vrijeme reaguje, da roditelji i učenici mogu biti mirni te da se nastava dalje odvija prema utvrđenom planu – rekla je Pisić i dodala da zahvaljujući pojačanom dežurstvu profesora i pomoćnih radnika nema okupljanja učenika ta ulaska trećih lica u školu.

– Na ulazima u školu kao i u svim učionicama i drugim prostorijama postavljena su sredstva za dezinfekciju, obavještenja o mjerema i hodogrami u slučaju zaraze, nismo imali nijednu primjedbu ni za učenike ni za profesore za nošenje maski ili pridržavanja drugih mjera tako da smo jako zadovoljni kako se higijenske mjere provode u samoj školi – zaključila je Pisić.

/Infobirac.net

/E.B.

Najnovije vijesti