10.4 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaSrebernica: FK "Guber" - FK "Podrinje" Janja - 16:17. Maratonsko izvođenje penala

Srebernica: FK “Guber” – FK “Podrinje” Janja – 16:17. Maratonsko izvođenje penala

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U osmini finala (1/8) fudbalskog Kupa RS-e na stadionu u Srebrenici snage su odmjerili domaćin FK “Guber” protiv FK “Podrinje” Janja.

Prvi dio utakmice protekao je uglavnom u dominaciji domaće ekipe koja je u više navrata imala i nekoliko ozbiljnijih šansi, između ostalih pogađena je i prečka, ali prvi gol ipak postižu gosti, kojeg, na njihovu žalost, sudije poništavaju zbog ofsajda.

Prvo poluvrijeme završeno je nepopularnim rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu ekipa FK “Guber” nije iskoristila dosuđen penal, tačnije golman gostiju Borislav Ilić uspio je sjajnom interevencijom spasiti mrežu svoje ekipe.

Međutim ubrzo domaćini su uspjeli doći do vodstva od 1:0, a strijelac vodećeg pogotka bio je Adnan Muminović u 70 minuti utakmice. Ipak, 13. minuta kasnije (83.) izjednačujući pogodak postiže Dragan Došlo, što je bio i konačni rezultat regularnog dijela.

Budući da u Kupu RS-a u ovoj fazi takmičenja nema produžetaka, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca – penala.

Nakon maratonske serije izvođenja više sreće imali su fudbaleri FK “Podrinje” iz Janje, koji su se ovom pobjedom plasirali u četvrt finala Kupa. Konačni rezultat bio je FK “Guber” – FK “Podrinje” Janja – 16:17.

/podrinjemedia.ba/E.B.

/foto: FK Guber

Najnovije vijesti