5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKoalicija Zajedno za Bijeljinu i Janju : Birače trebaju da zanimaju naša...

Koalicija Zajedno za Bijeljinu i Janju : Birače trebaju da zanimaju naša djela.(VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Protekla sedmica je bila u znaku početka kampanje, na kojoj su predstavnici SDA ,Narod i Pravda  i nezavisni kandidat , okupljeni oko zajedničke liste „Zajedno za Bijeljinu i Janju“ dali obećanje narodu da će aktuelnu izbornu kampanju realizovati u politički korektnoj atmosferi .

 „Neću ulaziti u duele sa bilo kim . Ono čime ću se baviti, jesu projekti infrastrukutre i radnih mjesta“ – rekao je između ostalog predsjednik SDA Bijeljina Janja Mustafa Gradaščević.

On je uputio i apel  glasačima: „Gledajte u djela onih koji traže vaše glasove. Gledajte u ono što su uradili u prethodnom mandatu i po tome ih cjenite“.

Govoreći o jedinstvenom nastupu, koji je neophodan zbog malobrojnosti Bošnjaka Bijeljine i Janje s ciljem da se biračkom tjelu omogući širi i kvalitetniji izbor kandidata, predstavnik Povjereništva „Narod i pravda“ Sead Trnovac je istakao: „Vodit ćemo političku kampanju i biti jedni drugima vjetar u leđa. Ne želimo međusobne razmjerice, jer zajednička lista nema alternativu na ovim prostorima“.

Sagledavajući činjenično stanje, kada je u pitanju opstanak Bošnjaka na ovim prostorima predstavnici koalicije su istakli važnost svatanja situacije i neophodnost izlaska na izbore.

 

„Prvi put Bošnjaci izlaze na izbore sa jednom jedinstvenom listom. Mi smo prinuđeni, da se borimo za opstanak, i ako ne budemo imali političke predstavnike, bojim se da će taj opstanak biti ugrožen“.-rekao je Jusuf Trbić kandidat SDA .

U zajedničkom nastupu svih političkih subjekata, koji predstavljaju Bošnjake, po prvi put se pruža prilika da se prevaziđu okolnosti, koje su bile smetnja boljoj prisutnosti Bošnjaka u svim sferama društvenog života ovog dijela Bosne i hercegovine.

„Ovo može da bude prekretnica za cijelu Janju i Bijeljinu. Pozivam vas da vaš glas, vaše htjenje budućnosti date onome ko je u mogućnosti da vas zastupa za djelić pravde“. –zaključio je  Fadil Baćevac inače Nezavisni kandidat na zajedničkoj listi SDA-NIP.

Podrinjemedia.ba / Elvir Ibrišimović

Foto: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti