0.4 C
Janja
Petak, 27.01.2023.
NaslovnicaAktuelnostiPreminuo gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić

Preminuo gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je preminuo na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci.Povodom smrti gradonačelnika Mićića, u Gradu Bijeljina su 23, 24. i 25. decembar proglašeni za dane žalosti.Knjiga žalosti biće otvorena u Gradskoj upravi Grada Bijeljina u četvrtak, 24. decembra 2020. godine. Datum i mjesto sahrane i komemoracije biće saopšteni naknadno.

Mićo Mićić je rođen 06.09.1956. godine u Bijeljini.

Osnovnu školu je završio u Gradcu i Crnjelovu, a srednju Tehničku školu u Bijeljini. Fakultet za fizičku kulturu je završio 1981. godine u Sarajevu. Od 1981. do 1996. godine radio je kao profesor u Srednjoškolskom centru u Kalesiji i Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini. U Administrativnoj službi opštine Bijeljina počeo je da radi 1996. Godine na dužnosti načelnika Odjeljenja zaboračko-invalidsku i civilinu zaštitu i tu dužnost jeobavljao do 2000. godine. Od  2000. Godine bio je ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske, a od 2003. Godine ministar rada i boračko-invalidske zaštite. Na lokalnim izborima 2005. izabran je za načelnika opštine Bijeljina, a na ovu dužnost je reizabran 2008. godine. Četiri godine kasnije, izabran je za prvog gradonačelnika u istoriji Bijeljine.  Za drugi gradonačelnički mandat, odnosno četvrti mandat  Prvog čovjeka lokalne samouprave, Mićić je izabran 2016 godine..

Od kako je Mićić došao na čelo lokalne uprave 2005. godine, Bijeljina se ubrzano razvijala i postala jedan od glavnih pokretača razvoja Republike Srpske, odnosno, BiH. Načelnici i gradonačelnici opština i gradova Republike Srpske su ga 2013 godine izabrali za Predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske, a trenutno je na dužnosti potpredsjednika Saveza. Od sredine 2017. Do sredine 2018. Godine bio je na čelu Mreže asocijacija lokalnih uprava Jugoistočne Evrope (NALAS). Gradonačelnik Mićić je nosilac Ordena Svetog Save I i II reda koje dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Bio je oženjen, otac troje djece i djed jedne unuke.

KABINET GRADONAČELNIKA

Foto: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti