15.4 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiTako se radi za rodni kraj: Leško, Kijo i Cane za Janju...

Tako se radi za rodni kraj: Leško, Kijo i Cane za Janju (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Protekle sedmice u Podrinjskoj patroli naše televizije kroz Janju, zabilježili smo lijepe vijesti.

Naime u Janji je nedavno formirano udruženje UG „Eko zeleni Drina-Janja“, koje ima namjeru da se organizovano bavi zaštitom prirodog bogatstva Janje, ali i da na sebe preuzme održavanje i nadzor čistoće. U tom smislu predsjednik ekološkog udruženja Amir Aganović Leško najavio je za početak i prvu akciju, te pozvao građane da se pridruže.

Prilikom posjete sjedištu „Eko zelenih“ u gostima smo zatekli i sada već poznatog donatora mnogih društvenih organizacija i institucija hadžiju Zekerijaha Mulamustafića Kiju. Kao i uvjek u poslednje vrijeme  njegova posjeta bila je radna, i  podrazumjevala je nove donatorske aktivnosti koje bi trebalo da unaprede društveni život u Janji.

Šefik Cane Nevesinjac obradovao djecu osnovne škole” Meša Selimović”

Naša patrola prateći  Leška i Kiju stigla je od korita rijeke Janje,do Srednje stručne  i osnovne škole u Janji, gdje smo zatekli djecu koja su se obradovala poklonu Šefika Nevesinjca Caneta. Inače Cane je pored pribora- lijepih i edukativnih radnih podmetača za djecu u školi poslao i novogodišnje paketiće za desetak porodica.

Šefik Cane Nevesinjac obradovao djecu novogodišnjim paketićima na kućnom pragu

Koje su aktivnosti i donacije pripremili Amir Aganović Leško i hadžija Zekerijah Mulamustafić- Kijo, te kako su djeca osnovne škole obradovana Šefikovim poklonom naša televizija Vam pokazuje u prilogu „Podrinjske patrole“.

Priredio: Elvir Ibrišimović

Snimatelj : Senad Hadžić i Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti