15.9 C
Janja
Četvrtak, 02.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSrcem za Podrinje: Pejaković sanja, piše, i u poklonu za Nas...

Srcem za Podrinje: Pejaković sanja, piše, i u poklonu za Nas otkriva put….

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Krajem 2020 godine Josip Pejaković je izdao knjigu “BOsnom hodim” .U svojoj knjizi prema njegovim riječima, se  govori o snu koji je naizgled nemoguć, a u koji su ga stranci gurnuli. U tom snu on nije sam.

„Nisam sam, to sam uradio za one, za koje sam radio čitav život, od „On meni nema Bosne“, pa preko deset monodrama, ja sam imao ogroman broj publike koja je to podržavala. Ja nisam usamljen u tom svom snu,taj san imaju mnogi. Ja želim da Bosna i Hercegovina bude drugačija, jer ona to zaslužuje, oni koji to osporavaju trebaju da se maknu…Rješenje nudim u knjizi, u kojoj na kraju kažem da ova zemlja treba bolje ljude…. „-kaže Josip Pejaković doajen našeg glumišta.

Josip Pejaković želi da njegovu knjigu, kao jedan dio njegovog obimnijeg projekta za Bosnu i Hercegovinu  podjeli na dar stanovnicima Bosne i Hercegovine od Bijeljine do Goražda. U tom naumu Pejaković poziva dobre ljude da doniraju sredstva za troškove podjele 1000 knjiga i tako pomognu tu akciju.

Knjiga govori o snu Josipa Pejakovića u kojem on Bosnom hodi kroz vrijeme i na najljepši način nas upoznaje sa njenom prošlošću i sudbinom. Pejaković to čini ukratko,  ali ipak sa sveobuhvatnom porukom. Josip govori i o Bosni, o kojoj on i sve više ljudi sanja, i kaže da je ona moguća, a put ka tom ostvarenju on otkriva na kraju svoje knjige. Za one koji vole više slušati nego čitati Josip Pejaković je obezbjedio uz knjigu i CD.

Piše: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti