12.6 C
Janja
Subota, 04.05.2024.
NaslovnicaAktuelnosti"Srcem za Podrinje" i Fond solidarnosti "Hasna"se zahvaljuju Ceranima na pomoći za...

“Srcem za Podrinje” i Fond solidarnosti “Hasna”se zahvaljuju Ceranima na pomoći za nanu Rahimu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

TV PODRINJE i ekipa emisije “Srcem za Podrinje” te Fond solidarnosti “Hasna” koriste priliku da se zahvale gospodinu Osmanović Kobi iz Cerske (živi u Americi), koji je organizovao i prikupio finansiska sredstva za pomoć nani Rahimi u Cerskoj.

Podsjećanja radi, ekipa TV PODRINJE prilikom posjete Cerskoj upoznala nanu Rahimu i zabilježila njenu priču. Nedugo nakon toga, ekipa “Srcem za Podrinje” je narednom emisijom započela akciju pomoći ovoj starici, koja živi sama i koja je zbog klizišta ostala bez vode u svojoj kući. Pored vode odlučeno je da se nani Rahimi pored obezbjeđivanja vode, omogući i toplotna izolacija kuće. Odziv naših humanih gledalaca je od samog početka bio veliki, a Cerani nastanjeni u SAD-u preuzeli su na sebe glavni teret u finansiranju ove akcije. 

Naime, za nanu Rahimu je gospodin Osmanović Kobe sa Ceranima iz SAD-a i ostalim ljudima velikog srca prikupio 9.080,00 km. Novac je ovih dana poslat u Fond solidarnosti “Hasna” u Janji, gdje će u sklopu akcije “Srcem za Podrinje” koju podupire TV PODRINJE biti korišten za pronalkazak vode i neophodne građevinske radove.

Prema volji humanih Cerana, eventualan višak sredstava usmjerit će se na ostale akcije za socijalno ugrožene porodice.

Zahvaljujemo našim Ceranima kao i ostalim ljudima koji imaju veliko srce za Podrinje i Bosnu i Hercegovinu.

Piše : Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti