10.9 C
Janja
Petak, 25.10.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćPobuđe (K. Polje):Požar na porodičnoj kući Hodžić nanio veliku materijalnu štetu (VIDEO...

Pobuđe (K. Polje):Požar na porodičnoj kući Hodžić nanio veliku materijalnu štetu (VIDEO REPORTAŽA)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Šestočlana šehidska porodica Muharema Hodžića iz mjesta Pobuđe (zaselak Jelah) u okviru mjesne zajednice Konjević Polje ni u najgorem snu nije mogla zamisliti kakav težak će imati početak kalendarske godine.

Naime, u požaru koji je izbio 19. januara u prijepodnevnim satima na porodičnoj kući nanio je veliku materijalnu štetu. U potpunosti je uništeno potkrovlje (krov) ali najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava.

Riječ je o šestočlanoj porodici u kojoj živi i 100%-tni invalid Ibrahim Hodžić. U ratu su izgubili i brata koji je ukopan u Memorijalnom centru Potočari. Muharem kao glava porodice je nezaposlen, a žive od invalidnine za brata i pomoći dobrih ljudi.

Ekipa televizije Podrinje danas je boravila u naselju Jelah (Pobuđe), te smo tom prilikom na licu mjesta uvjerili se u razornost požara i teškom životu ove porodice.

Molimo sve humane ljude, organizacije i sve one koji mogu pomoći da se uključe, jer pored ionako teškog života ova katastrofa u sred zime još više je otežala život ovih Podrinjaca.

Molimo Vas i da video što više dijelite:



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti