17 C
Janja
Subota, 27.07.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKonačno premijera dokumentarnog filma „Ubijeni prirodnom smrću“ (Trailer 1)

Konačno premijera dokumentarnog filma „Ubijeni prirodnom smrću“ (Trailer 1)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dokumentarni prvenac medijske kuće Podrinjemedia“-film „Ubijeni prirodnom smrću“režisera Avde Huseinovića, koji govori o stradanju Bošnjaka Bijeljine i Janje tokom aprila 1992 godine, konačno će doživjeti svoju premijeru.

Naime, prvi čovjek PODRINJEMEDIA I TV PODRINJE Vahidin Mulamustafić je odlučio da se svjetska premijera ovog dokumentarnog filma upriliči 10 avgusta 2021.godine u Domu kulture u Janji. Podsjećanja radi, ovo je ujedno i prvo filmsko ostvarenje koje svjedoči o ratnim zločinima na prostoru Bijeljine i Janje i temelji se na relevantnoj arhivskoj građi Haškog tribunala, nacionalnih, regionalnih sudova, te svjedočenju preživjelih svedoka zločina.

Premijera ovog prvog dokumentarnog ostvarenja u produkciji PODRINJEMEDIA je trebala biti realizovana još u avgustu 2020 godine, ali je zbog pandemije COVID-a 19 odložena.

Građani Podrinja, a posebno Bijeljine i Janje sada će moći pogledati ovaj dugo očekivani film najprije u Janji, a potom i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine.

O terminu i samom programu premijere saznat će se u narednim danima, tokom kojih ćete imati priliku da pogledate ukupno tri trejlera – kratki prikazi filma (trailer).

Podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti