4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćHata iz Zvornika: "Dobri ljudi, pomozite molim Vas" (video prilog)

Hata iz Zvornika: “Dobri ljudi, pomozite molim Vas” (video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Hata Mahmutović, mnogim zvorničanima uveliko poznata, od mjeseca februra 2021. godine vodi veliku životnu bitku protiv opake bolesti.

Naime, riječ je o karcinomu jetre koji je otkriven u Zvorniku i to veličine 22 milimetra. Zahvaljujući svojim poznanicama iz Njemačke, sa kojima godinama radi na udomljavanju pasa lutalica, te zahvaljujući Medžlisu Zvornik, organizaciji Pomozi.ba, UG “PiK”-u iz Križevića, gradonačelniku grada a posebno humanim i dobrim ljudima mjesec dana nakon otkrića opake bolesti liječenje je započela u Frankfurtu gdje je prošla kroz sedam teških hemoterapija.

Rezultat liječenja je taj da je karcinom smanjen na 8 milimetara ali budući da je zloćudni mora 14. decembra otići na kontrolu, te se nada pozitivnom ishodu. Za put, kontrolu – preglede, potrebno joj je 2.200 eura. Budući da živi samo od socijalne pomoći ona bez Vas humani ljudi nije u mogućnosti obezbjediti ta sredstva.

Također poziva i one koji joj mogu obezbjediti nešto zimske obuće i odjeće da joj se jave a detaljnije o svemu možete pogledati u video prilogu TV Podrinja, iz serijala emisija “Srcem za Podrinje”.



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti