6.5 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacObilježena godišnjica pogibije legendarnog komandanta Akifa Ustića i njegovih saboraca (VIDEO PRILOG)

Obilježena godišnjica pogibije legendarnog komandanta Akifa Ustića i njegovih saboraca (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U srijedu, 13. oktobra, u Srebrenici (Stari Grad) obilježena je 29. godišnjica pogibije legendarnog i dobitnika Zlatnog ljiljana komandanta Akifa Ustića i njegova 22 saborca.

Na dan 13. oktobar 1992. godine upali su u neprijateljsku zasjedu u mjestu Zalazje, nedaleko od Srebrenice, gdje su uz veliku i nadljudsku borbu borili se protiv mnogo nadmoćnijeg neprijatelja a kao rezultat te borbe je 23 mrtva borca ARBiH-e dok su 6-ica uspjela da se uz teže i lakše ranjavanje izvuku.

U znak sjećanja na ove hrabre momke u Potočarima i Srebrenici polaganjem cvijeća, historijskim časom i vjerskim programom obilježena je i ova tužna godišnjica.

Ono što je još bolnije da je samom događaju prisustvovao i Zulfo Salihović koji je u subotu navečer usljed srčanog udara preminuo u 56. godini života.

Za sve Vas koji niste bili u mogućnosti pogledati prilog u programu TV Podrinja, isti možete pogledati na postavljenom youtube linku.



/TV Podrinje/E.B.

Pripremila i snimila: Amela Krajinović – Duraković

Najnovije vijesti