9.7 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBratunac: Otvoren granični prijelaz "Bratoljub" - između Srbije i Bosne i Hercegovine

Bratunac: Otvoren granični prijelaz “Bratoljub” – između Srbije i Bosne i Hercegovine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Bratuncu je jučer svečano otvoren novoizgrađeni most na rijeci Drini znakovitog naziva „Bratoljub“ koji spaja Bosnu i Hercegovinu sa Srbijom.

Istoveremeno, ozvaničen je i završetak radova na novoizgrađenom graničnom prelazu uz ovaj most, čiju gradnju je Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH finansirala sa 14,5 miliona maraka.

Kako je saopćeno novi, moderni granični prelaz, bit će zajednička lokacija carinskih i policijskih organa Srbije i Bosne i Hercegovine, kojim će, kako sada stvari stoje upravljati, isključivo Srbija i RS.

Izgradnja mosta Bratoljub, dužine 227 metara, započela je 2015. godine, i završetak radova na ovom mostu bila je jedna od prvih odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.

Sudeći po prisustvu jučerašnjih zvanica na otvaranju Bratoljuba, riječima koje je na svečanosti izgovorio Aleksandar Vulin, te nacionalnoj strukturi uposlenih na Carinskom prelazu, most se, kako je primjetio jedan od mještana Bratunca, s pravom može zvati „Srboljub“.

„Dok Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, RS će biti čuvana, branjena, pomagana. Gdje god treba i kad god treba. I nije to samo bratska ljubav, već to se na ovakvim primjerima pokazuje da je to život. Svaka potreba RS je i potreba Republike Srbije“, poručio je Vulin na jučerašnjoj svečanosti.

/politicki.ba

 

Najnovije vijesti